6 yıldır sirozla mücadele ediyordu, eşinin verdiği karaciğerle hayat buldu

Bursa'da 6 yıl önce Hepatit B hastalığına bağlı olarak siroz tanısı konan 36 yaşındaki inşaat mühendisi İbrahim Gökdemir 34 yaşındaki eşi Esra Gökdemir'in verdiği karaciğerle sağlığına kavuştu. Gökdemir eşine minnettar olduğunu ifade etti.

6 yıldır sirozla mücadele ediyordu, eşinin verdiği karaciğerle hayat buldu
6 yıldır sirozla mücadele ediyordu, eşinin verdiği karaciğerle hayat buldu
GİRİŞ 08.01.2022 15:33 GÜNCELLEME 08.01.2022 16:54

İnşaat mühendisi İbrahim Gökdemir’e 2015 yılında Hepatit B hastalığına bağlı olarak karaciğer sirozu tanısı kondu. Gökdemir’in sağlık durumu, 2021’in son aylarında vücudu tedaviye yanıt vermeyince kötüleşti. Gökdemir, kadavradan karaciğer nakil sırasına konuldu. Hastalığın son evresine gelen İbrahim Gökdemir için eşi Esra Gökdemir karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Solid Organ Nakli Anabilim Dalı’nda yapılan tetkiklerde dokuların uyumlu olduğu belirlendi. Bunun üzerine çift, 3 Ocak’ta ameliyata alındı. Esra Gökdemir’den alınan karaciğer parçası, eşine nakledildi. İsa Gökdemir, yıllar sonra 2 çocuğunun annesi, hayat arkadaşının verdiği karaciğerle sağlığına kavuştu.

3 yıl önce kanser teşhisi kondu, el sanatlarıyla hayata ilmek ilmek bağlandı3 yıl önce kanser teşhisi kondu, el sanatlarıyla hayata ilmek ilmek bağlandı


6 yıl önce siroz teşhisi konmuştu

 

EŞİME MİNNETTARIM

Eşine minnettar olduğunu belirten İbrahim Gökdemir, "Yeni yıla girerken yeni umutlarla Rabbimin verdiği yeni nefeslerle, eşimin de vesilesiyle sağlığıma kavuştum. Bana karaciğerini verdi. Herkes benim gibi şanslı olmayabilir. Organ nakli son derece önemli bir hale geldi" dedi.

İbrahim Gökdemir eşinin karaciğeriyle hayata tutundu

YAŞAM KALİTESİ İYİCE DÜŞMÜŞTÜ

Esra Gökdemir ise, "2015 yılında ilk teşhis kondu. Biz o zamanlar yeni evlenmiştik. Sürekli kullandığı ilaçları vardı. Zaman geçtikçe durum daha kötü oldu. Karın ağrısı, şişkinlik gibi durumlar gerçekleşmeye başladı. Yaşam kalitesi de düşmeye başlamıştı. 2 çocuğumuz var. Onlarla ilgilenememeye başladı. Mide kanaması sonucu hastaneye geldik. İşlemlerimiz başladı. Tetkikler uygun görüldü. Ben de karaciğerimi eşime verdim. Biz bir aileyiz sonuçta. 2 tane çocuğumuz var. Onun başımızda olması bizler için çok önemli. Nakil olmasaydı yüzde 30'dan da fazla ölüm riski vardı. Her şeye rağmen nakil olmayı tercih ettik. Süreç daha iyi ilerlerse biz daha mutlu olacağız" diye konuştu.

Siroz hastalığıyla mücadele ediyordu, eşi karaciğerini verdi

6 YILDIR MÜCADELE EDİYORDU

Nakli gerçekleştiren ekipte yer alan Dr. Fuat Aksoy, "Yaklaşık 6 yıldır karaciğer sirozu nedeniyle hasta takip ediliyormuş. Eşinden yapılan tetkiklerin uygun olması sonucu nakil yapıldı. Şu an hastanın klinik takipleri stabil. Genel durumu iyi. Bir aksilik olmazsa birkaç gün sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz" dedi.

2015 yılında siroz teşhisi konan inşaat mühendisi İbrahim Gökdemir'e eşi karaciğerini verdi

EŞİ UYGUN ÇIKTI

Doç. Dr. Ercüment Gürlüler de, "Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra eşinin uygun olduğuna karar verildi. Bu tür canlı vericilerde önemli olan vericinin hiçbir sağlık sorununun olmamasıdır. Ek sorunları olanlar bağışta bulunamazlar. İbrahim Bey’e eşinden aldığımız karaciğerin sağ tarafını, İbrahim beyin karaciğerini çıkardıktan sonra taktık. İbrahim Bey’de şu an için bir sorun yok. Eşi zaten taburcu olmak üzere. Her şey yolunda giderse birkaç güne kadar aileyi taburcu etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Esra Gökdemir eşine karaciğerini bağışladı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!