Ağızda dağılan limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Limonlu çatlak kurabiye tarifi...

Çay saatlerinin en güzel kokulu atıştırmalığı limonlu kurabiye, günün her anında ağızınızın tadını yerine getirecek en pratik tariflerden biridir. Limonlu kurabiyenin fırından çıkan mis gibi kokusuyla misafirlerinize sıcacık sunumlar yapabilirsiniz. Peki yumuşak limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Ağızda dağılan limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Limonlu çatlak kurabiye tarifi...
Ağızda dağılan limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Limonlu çatlak kurabiye tarifi...
GİRİŞ 04.02.2022 16:58 GÜNCELLEME 04.02.2022 16:58

Limonlu çatlak kurabiye, çay ve kahve ikramlarının yanına en çok yakışan tatlı atıştırmalıklardan biridir. Hem çok hafif hem de çok lezzetli olan limonlu çatlak kurabiye, birkaç malzemeyle kısa sürede hazırlanmaktadır. Kokusuyla bile iştah açan limonlu kurabiye ile çay ve kahve saatlerini daha da lezzetli anlara dönüştürebilirsiniz. İşte limonlu çatlak kurabiye tarifi...

Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Limonlu Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır? 

Malzemeler:

  • 2 Adet yumurta

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 2 adet limon kabuğu rendesi

  • Yarım limon suyu

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2.5 su bardağı un 

  • Pudra şeker (üzeri için)

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Hazırlanışı:

2 yumurta 30-40 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Ilıyan yumurtalar böylece şekerle karışması daha kolay olur. Ardından derin bir kabın içine alınır üzerine de toz şeker ve pudra şekeri ilave edilerek mikserle 10 dakika boyunca karıştırılır. Yumurta ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra üzerine limon suyu, sıvıyağ eklenerek bir tur daha karıştırılır. Hazırlanan karışımın içine vanilya ve kabarta tozu da eklendikten sonra karıştırmaya devam edilir. 

Elde edilen kurabiye ununa son olarak un da ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Hazırlanan hamur takribi 45 dakika kadar dinlenmeye bırakır. dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarladıktan sonra pudra şekerinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır. Tüm bezeler yuvarlanıp pudra şekerine batırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar (hemen hemen 15-20 dakika) pişirilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!