36 yaşındaki adam 9 ayda 25 kilo vererek uyku apnesi ve reflüden kurtuldu

Eskişehir'de yaşayan 36 yaşındaki 3 çocuk babası elektrik teknisyeni Emrah Özkaner fazla kilolarından kurtulmak için obezite merkezine başvurdu. Özkaner 9 ayda 25 kilo vererek uyku apnesi ve reflü hastalıklarından kurtuldu

36 yaşındaki adam 9 ayda 25 kilo vererek uyku apnesi ve reflüden kurtuldu
36 yaşındaki adam 9 ayda 25 kilo vererek uyku apnesi ve reflüden kurtuldu
GİRİŞ 04.03.2022 17:04 GÜNCELLEME 04.03.2022 17:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eskişehir’de elektrik teknisyenliği yapan 3 çocuk babası Emrah Özkaner (36), fazla kilolarından kurtulmak için Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi’ne başvurdu. Burada diyetisyen, psikolog ve fizyoterapistler eşliğinde düzenli şekilde zayıflama programına katılan Özkaner 25 kilogram verdi. Özkaner’in verdiği fazla kiloları, uyku apnesi ve reflü problemlerini de beraberinde götürdü.

Tedavi için 4 bin 900 kilometre yol katederek Afrika'dan Trabzon'a geldiTedavi için 4 bin 900 kilometre yol katederek Afrika'dan Trabzon'a geldi

 ÖNEMLİ OLAN KİLOYU KORUMAK

Merkeze başladığında 110 kilogram civarında olduğunu söyleyen 36 yaşındaki Emrah Özkaner, hocalar sayesinde ortalama 25 kilogram zayıfladığını anlattı. Merkezde kilo vermenin sağlık açısından kendisine çok büyük faydaları olduğunu kaydeden Özkaner, “Uyku apnem ve reflü rahatsızlığım vardı. Hiç ilaç kullanmadan bunlardan kurtuldum. Eskiden ayaklarımı bağlarken bile zorlanıyordum ve şimdi bu sorunlarımdan kurtuldum. Diyet yapmadan kilo vermek, gerçekten çok güzel bir şey. Herkese tavsiye ederim. Şu an sağlıklı bir hayat sürdürüyorum ve bunun devam etmesi için de merkeze gelmeye devam edeceğim. Kilo vermekle iş bitmiyor, önemli olan kiloyu korumak. Bize burada kazandırılan en önemli alışkanlık, işin psikolojik tarafını nasıl yürütebileceğimiz. Hocalarımızdan psikolojik destek alarak sadece öğün düzenlenmesi değil psikolojik kısmını da öğrendik” dedi. 


 
OBEZİTE BERABERİNDE KRONİK HASTALIKLARI DA GETİRİYOR

Obezitenin tüm dünyada artan önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyen Diyetisyen Zeynep Zengin, en önemli problemin obezitenin çeşitli kronik hastalıklarla birlikte gelmesinden kaynaklandığına dikkat çekti. Günümüzde gerçekleşen ölümlerin yarısından fazlasını bulaşıcı olmayan hastalıkların oluşturduğunu kaydeden Zengin, “Bulaşıcı olmayan hastalıklar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi hızla ölümle sonuçlanan hastalıklardır. O yüzden obeziteyi ne kadar durdurabilirsek kronik hastalıkların önüne geçmiş sayılıyoruz” dedi. 

HEM PSİKOLOJİK DESTEK HEM EGZERSİZ

Özkaner’in durumu hakkında konuşan Dyt. Zengin, aldıkları sonucun oldukça başarılı olduğunu ifade etti. Sadece tartıdaki kilo kaybına bağlı değil, tamamen sağlığı geliştiren gelişmeler yaşadıklarını aktaran Zengin, şunları söyledi: “Hastamızın uyku apnesi ve reflüsü vardı. Bu süreçten sonra bunlar aslında tamamen sıfırlandı. Yaklaşık 9 ay boyunca takip ettik ve 25 kilogram verdi. Hem psikolojik destek hem de sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlığı kazandı. Biz kişiye burada sürdürülebilir beslenme alışkanlığı kazandırarak tamamen yaşam tarzı değişikliğini sağlıyoruz ve kişi bu eğitimden çıktıktan sonra kendi kendinin vücudunu tanıyarak artık hayatına daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde devam ediyor. Yani biz burada yaşam kalitesini arttırıyoruz ve sürdürülebilirlik kazandırarak kişinin hayatına devamını sağlıyoruz.” 

 ASIL HEDEFİMİZ SAĞLIKLI YAŞAM

Direkt diyet olarak değil, eğitimler şeklinde zayıflama programları uyguladıklarını vurgulayan Diyetisyen Zeynep Zengin, aşamalar hakkında bilgi verdi. Başvuran kişinin öncelikle hekim kontrolünden geçerek programa dahil olduğunu belirten Zengin, “Buraya beden kitle endeksi 30’un üzerinde olan hastaları alıyoruz. Haftada bir eğitimlerle, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist eşliğinde buradan aktif egzersiz planlanıyor. Kişi her hafta besin günlüğü tutarak burada diyetisyen takibiyle eğitimler almaya başlıyor. Günlük beslenme kontrolleri sağlanıyor. Asıl hedefimiz tartı değil, sağlık odaklı. Diyet yaklaşımından daha çok sağlık odaklı baktığımızda, kişiler daha sürdürülebilir bir şekilde bu programa uyum sağlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Hatice Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber insanlar a yol gösteriyor..
    Cevapla
  • kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar aldınız bu reklamdan vergisini ödedinizmi. reklam diye yazmadınız suç işlediniz.
    Cevapla
  • Erbil 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi yazıyor ne reklamı. Varsın reklam olsun insanlar zayiflayacak yer arıyor. Bi hizmetin olsun sonra millete çamur at.
    Cevapla
  • Fatmagül zehra 2 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhisselam bir hadisinde oruç tutun sağlıklı olun buyurmuştur...başka bir hadiste Ademoğlu karnından daha kötü bir kap doldurmamıştır. Oysa ki Ademoğlu için belini doğrultacak birkaç lokma yeterlidir. Şayet mutlaka yemesi gerekiyorsa, o zaman (midesinin) üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de nefes için ayırsın.” (Tirmizi, Zühd, 47) buyurmuşlardır. “Mü’min bir mideyle (bir kişilik) yer (içer), kâfir ise yedi kişilik yer (içer).” (Buhari, Et’ıme, 12)
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    25 kilo vererek uyku apnesinden ve reflüden kurtulmasının haber değeri olacak bir olaymı diye düşünmüyor değilim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?