Kıyafetlerden fondöten lekesi nasıl çıkar? Kurumuş fondöten lekesi nasıl çıkar?

Hemen hemen her kadının günlük hayatından vazgeçilmez makyaj malzemesi olan fondöten, kıyafetlere ve eşyaların üzerinde bulaştığında çıkarılması oldukça güç bir lekeye dönüşmektedir. Ancak oldukça pratik birkaç yöntemle fondöten lekesini çıkarmak mümkündür. Peki fonfoten lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetlerden fondöten lekesi nasıl çıkar? Kurumuş fondöten lekesi nasıl çıkar?
Kıyafetlerden fondöten lekesi nasıl çıkar? Kurumuş fondöten lekesi nasıl çıkar?
GİRİŞ 18.07.2022 15:36 GÜNCELLEME 18.07.2022 15:36

Fondöten lekesi, kadınların bir şekilde maruz kaldığı ve çıkarılması en zor lekelerden biridir. Makyaj yaptıktan sonra ya da makyajı silerken eşyaların üzerine bulaşan fondöten, oldukça inatçı bir leke olması sebebiyle çıkarılması biraz zorlaşabilmektedir. Özellikle beyaz kıyafetlerin üzerine bulaştığında çıkmak bilmeyen fondöten lekeleri için uygulanması tavsiye edilen pratik ve etkili çözümler bulunmaktadır. İşte fondöten lekesini çıkarmanın yöntemleri...

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

Tıraş Köpüğü: 

Fondöten lekesini en kısa sürede iz dahi bırakmadan çıkaran yöntemlerin başında tıraş köpüğü gelir. Tıraş köpüğü, lekenin olduğu bölgeye sürülür ve doğrudan çamaşır makinesine atılır. Bu şekilde yıkanır ve fondöten lekesi anında çıkması beklenir. 

Bulaşık Deterjanı:

Kurumuş fondöten lekesinin üzeri az miktarda su ile nemlendirilir. Ardından üzerine bulaşık deterjanı sürerek iyice çitilenir. Çitilendikten sonra bol su ile durulanır ve aynı işlem tekrar yapılır ve bu sefer çamaşır makinesine atılarak yıkanır.

Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar

Sirke:

Neredeyse tüm lekelerin çıkarılmasında etkili olan sirke, fondöten lekesinin de kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Fondöten lekesinin olduğu bölgeye beyaz sirke ve ya elma sirkesi sürülür ve çitilenir. İyice çitilendikten sonra çamaşır makinesine atılır ve bu şekilde yıkanır. 

Makyaj Temizleyici:

Fondöten lekesini çıkarmak için makyaj temizleyicilerden de yardım alınabilir. Fondötenin sürüldüğü bölgeye bir miktar makyaj temizleyici sürülür ve yavaşça çitilenir. Bu şekilde kısa sürede geçmesini beklenir ancak geçmemesi durumundan bir kez de makine de yıkanması tavsiye edilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 32 saattir giderilemedi
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız