Elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye kaç derecede pişer? Elmalı kurabiye tarifi (püf noktalarıyla)

Elmalı kurabiye tarifi sıkça araştırılan tarifler arasında. Elmalı kurabiye malzemeleriyle hem mutfak tasarrufuna katkı sağlayan hem de çayın yanına benzersiz lezzet sunan bir yiyecek. Ancak elmalı kurabiye hamuru, yapmak da bir o kadar beceri gerektiriyor. İşte, elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları...

Elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye kaç derecede pişer? Elmalı kurabiye tarifi (püf noktalarıyla)
Elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye kaç derecede pişer? Elmalı kurabiye tarifi (püf noktalarıyla)
GİRİŞ 27.07.2022 10:08 GÜNCELLEME 27.07.2022 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altın günlerinin ve akşam çaylarının vazgeçilmez lezzeti elmalı kurabiye nerdeyse herkesin severek tükettiği bir lezzet. Elmalı kurabiye hamuru kolay gibi görünen ancak tutturması oldukça zor bir ürün. Elmalı kurabiye şekilleri de bir hayli beğeni topluyor. Peki elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye kaç derece ve kaç dakikada pişer? İşte, hamur işleri ile uğraşmayı sevenler için, kusursuz bir elmalı kurabiye yapmanın tüm püf noktaları....

Elmalı kurabiye tarifi

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

İç harcı için:

  • 5 adet elma

  • 5 kaşık şeker

  • 1 tatlı kaşığı kaşık tarçın

Hamuru için:

  • 1 yumurta

  • 250 gram tuzsuz tereyağı veya margarin

  • 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ (ayçiçek yağı, mısırözü yağı veya fındık yağı)

  • 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2-3 damla limon

  • Alabildiğince un

Yapılışı:

1. Elmaları güzelce soyup çekirdeklerinden ayıklıyoruz. Daha sonra sonra elmaları rendeliyoruz ya da mutfak robotundan geçiriyoruz. İşlemi bitirdikten sonra bir tencere veya tavaya koyuyoruz. Ardından 5 kaşık şekeri ilave ediyoruz. Ve güzelce güzelce pişiriyoruz. Elmalar suyunu salıp yeniden içine çektikten sonra piştiğine emin oluyoruz. Soğuduktan sonra ise içine 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ediyoruz. 

2. Önceden oda sıcaklığında bekleyen 250 gramlık tereyağını bir kabın içine koyuyoruz. Ardından sıvı yağı ilave ediyoruz ve yumurtayı da ekleyip iyice birbiri ile harmanlıyoruz. Daha sonra pudra şekerini ilave ediyoruz ve yavaş yavaş un ilave etmeye başlıyoruz. Diğer yandan da, limon, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Yumuşak, biraz ele yapışacak şekilde bir hamur yapıyoruz. 

3. Hamurumuz hazır olduktan sonra, kendisini toparlaması için en az 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. 1 saat kadar beklemesi en ideal olanı. 

4. Buzdolabından iyice soğuyan hamuru göz kararı alıp, içine soğuyan elmalı harcı ekliyoruz. Daha sonra harcı, hamurla kapatıyoruz. İstediğimiz gibi şekil vermek bizim elimizde. Altını önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.

5. Hazırladığımız kurabiyeleri, önceden ısıtmış olduğumuz fırına atıyoruz. Üzerini çok kızartmadan, üstü beyazken fırından alıyoruz.

6. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. 

Püf noktaları:

1. Hamuru yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletmek. Hatta mümkünse kurabiyeleri fırına atmadan da 15-20 dakika buzdolabına koymak. Böylece, kurabiye daha kıyır kıyır olacaktır. 

2. ' damla limon eklemek. Yoksa 1 tatlı kaşığı sirke de olabilir. Bu da kurabiyeye gevreklik kazandıracaktır. 

3. Hamuruna mutlaka pudra şekeri ilave etmek. Esmer şeker veya toz şeker eklenirse kurabiyenin dokusu bozulur. 

Elmalı kurabiyenin püf noktaları

ELMALI KURABİYE KAÇ DERECEDE PİŞER

Elmalı kurabiye önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmektedir. 

ELMALI KURABİYE KAÇ DAKİKADA PİŞER

Elmalı kurabiye ortalama 25 dakikada pişmektedir. 

ELMALI KURABİYE KALORİSİ

1 adet elmalı kurabiye ortalama 120 kaloridir. 

ELMALI KURBİYE ŞEKİLLERİ

Elmalı kurabiye şekilleri de oldukça iştah kabartıcı. Birçok farklı şekil ile yapılan elmalı kurabiyelerin, görüntüsü lezzetlerine de yansıyor. İşte, farklılık sevenler için, birbirinden farklı elmalı kurabiye şekilleri...

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    Seker hastasiyim ,böyle seyler haber yapilir mi. Canim cekti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti