Krem brule nasıl yapılır? Krem brule püf noktaları...

Fransız mutfak kültürünün klasikleşmiş tatlarından creme brulee, az malzemeyle hazırlanan, hemen hemen herkesin damak zevkine hitap eden sütlü bir tatlıdır. Krem brule, çay ve kahvenin yanında hem lezzetli hem de hafif bir tatlı olarak tercih edilebilir. Peki Krem brule nasıl yapılır?

Krem brule nasıl yapılır?  Krem brule püf noktaları...
Krem brule nasıl yapılır? Krem brule püf noktaları...
GİRİŞ 27.07.2022 09:55 GÜNCELLEME 27.07.2022 09:55

Krem brule, süt ve kremanın buluşmasıyla ortaya çıkan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle çay ve kahve ikramlarının yanında az malzemeyle hızlıca hazırlanabilen tatlı seçeneği olarak değerlendirilebilir. Krem brule, Fransa'nın klasikleşmiş bir tatlısı olsa da evde de birkaç malzemeyle hızlıca hazırlanabilir. İşte ev yapılı krem brule tarifi...

Kram Brule Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 400 ml krema

  • 100 ml süt

  • 4 adet yumurta sarısı

  • 60 gr toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • Üzeri için 1 yemek kaşığı toz şeker

Krem Brule Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı:

Evdeki malzeme ve imkanlarla oldukça başarılı bir krem brule yapılabilir. Krem brule yapmaya başlarken ilk olarak süt ve krema orta boy bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan yumurta sarısı, 60 gr toz şeker ve vanilya iyice karıştırılarak kremsi bir yapı elde edilir. 

Kaynamaya başlayan süt ve kremanın içine yumurta ve şeker karışım yavaş yavaş ve karıştırarak eklenir. İyice karıştırdıktan sonra hazırlanan karışımın içinde hiçbir pütür kalmaması için süzülür. 20 dakika kadar dinlendirilir. 

Karışım dinlenirken fırın tepsisinin içi biraz su ile doldurulur. Tatlı kaplarının içine hazırlanan karışımdan eklenir ve fırın tepsisine sıralanır. 125 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir. 

Fırından çıkarılan tatlılar ilk önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutulur. Her bir kasenin üzerine şeker serpiştirerek pürmüz yardımıyla yakılarak servis edilir. Eğer evde pürmüz yoksa fırının üst kısmını yakarak tatlıları sıcak kısma yakın olarak 1a dakika fırında bekletirebilir. Afiyet olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır