Kapya biberli domates sosu nasıl yapılır? Kırmızı biberli domatesli kahvaltılık sos tarifi...

Yazın hasat edilen birbirinden sağlıklı meyve ve sebzelerin kış boyunca en sağlıklı haliyle tüketilmesi için konserveler hazırlanır. Kapya biberli domates sosu konservesi de kış hazırlıklarının başında gelir. Kış boyu sofralardan eksik edilmeyecek kapya biberli sos, birkaç püf noktayı öğrendikten sonra kısa sürede hazırlanabilir. Peki kırmızı biberli kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kapya biberli domates sosu nasıl yapılır? Kırmızı biberli domatesli kahvaltılık sos tarifi...
Kapya biberli domates sosu nasıl yapılır? Kırmızı biberli domatesli kahvaltılık sos tarifi...
GİRİŞ 31.08.2022 12:40 GÜNCELLEME 31.08.2022 12:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kapya biberli domates sosu, yazın bereketiyle yetişen mevsim sebzelerinden hazırlanan ve kış boyu sofralardan eksik edilmeyecek bir lezzettir. Hem yemeklere tat vermesi hem makarnalara sos hem de kahvaltılık sos olarak tüketilir. Damak zevkine göre baharat ve zeytinyağı ile zenginleştirilen kırmızı biberli domates sosu, birkaç önemli püf noktaya dikkat ettikten sonra kısa sürede hazırlanabilir...

Kışlık vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli kaç dakika kaynatılır?Kışlık vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli kaç dakika kaynatılır?

Kapya Biberli Domates Sosu Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

  • 5 kg domates

  • 1 kg kırmızı biber

  • 1 baş sarımsak

  • Yarım çay bardağı elma sirke

  • 2 yemek kaşığı tuz

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yağ

  • 1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Domates ve biberler iyice yıkanır. Kapya biberlerin kabuklarını soyabilmek için 200 derecelik fırında takribi 20-5-30 dakika kadar közlenir. Fırından çıkardıktan sonra kabukları soyularak dilimlere bölünür. Domateslerin de kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 

Büyükçe bir tencerenin içine zeytinyağı eklenir ve ilk olarak sarımsaklar eklenerek kavrulur. Ardından domatesler eklenir ve birkaç dakika kadar karıştırarak pişirilir. Domateslerin asidini alması için 1 çay kaşığından biraz daha az bir miktar şeker eklenerek karıştırılır. Domatesleri birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine kırmızı biberler eklenir ve iyice kavrulur. Son olarak yarım çay bardağı sirke ve tuz ilave edilir. 

Hazırlanan karışım kısık ateşe 1-1,5 en fazla 2 saat kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. İyice yumuşayan kırmızı biberli domates sos, son olarak blenderden geçirilir ve sıcak haldeyken cam kavanozlara konur. Kavanozlar ter çevrilerek üzeri örtülür ve bu şekilde soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra nemsiz ve kuru bir yerde muhafaza edilerek kış boyu afiyetle tüketilir...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 3
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Pahalı sonuçta niye savunmaya geçiyosunuz ki , ama bir kilodan da olsa alıp tarıfı deneyeceğim.bu arada sigarada içmiyoruz ..
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep yapıyordum bu sene Domates 7,50 biber 12,50 sos ta firede var karışık salçaya devam
    Cevapla
  • Bersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir paket sigaraya 25-30 tl. verirken fiyattan bahsetmiyorlar,ev halkının ortak yiyeceği olunca yok şöyle yok böyle..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto