Kışlık domates sosu nasıl yapılır? Kışlık domates saklama tarifi...

Sonbaharın yaklaşmasıyla başlayan kış hazırları, genellikle domates soslarının pişirilmesiyle başlar. Yemeklere renk ve lezzet katan domates sosu, özellikle domatesin en bol yetiştirildiği Ağustos ayında konserveler halinde hazırlanır. İşte herkesin evinde kolayca yapabileceği domates sosu tarifi...

Kışlık domates sosu nasıl yapılır? Kışlık domates saklama tarifi...
Kışlık domates sosu nasıl yapılır? Kışlık domates saklama tarifi...
GİRİŞ 31.08.2022 11:07 GÜNCELLEME 31.08.2022 11:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anadolu’da Ağustos ve Eylül ayı demek, yazın yavaş yavaş bitmeye durmasıyla başlayan kış hazırlıkları demektir. Kış hazırlıklarının başında ise mutfak kültürümüzün en önemli parçası olan domates konserveleri gelmektedir. Yemekleri tatlandıran ve lezzet katan yaz domateslerini kış aylarında da rahatça tüketebilmek için domates konserveleri hazırlanır. Kolayca hazırlanan domates sosları çok az malzemeyle kısa sürede pişirilip cam kavanozlarda kışın tüketilmek üzere raflarda yerini alır. 

Domates suyu faydaları nelerdir? Domates suyu nasıl yapılır? Çiğ domates suyu tarifi...Domates suyu faydaları nelerdir? Domates suyu nasıl yapılır? Çiğ domates suyu tarifi...

Kışlık domates Suyu Nasıl Yapılır?

Domates konservesi, kişi sayısına ve ihtiyaca göre fazla ya da az yapılabilir. Malzemeler de sayıya göre aynı oranda ya azaltılır ya da çoğaltılır. Domates sosu için gerekli malzemeler şöyledir:

  • 5 kilogram domates

  • Tuz

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • Yeşil sivri biber (isteğe bağlı)

  • Baharat (isteğe bağlı)

Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?

Hazırlanışı

İlk olarak domatesler iyice yıkanır ve kabukları soyulur. Ardından küp küp doğranır ve derin bir tencerenin içine eklenir. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra kaynayana kadar harlı ateşe pişirilmeye başlanır. Domatesler kaynamaya başlayınca altı iyice ısınır ve kısık ateşte arada bir karıştırarak 1-2 saat kadar pişirilir. 

Domatesler kısık ateşte kaynamaya devam ederken domateslerin muhafaza edileceği kavanozlar sıcak su ile yıkanır. Altı henüz kapatılan domates sosu sıcak haldeyken cam kavanozlara konur ve ağzı sıkıca kapatılır. 

Domates soslarının hepsi kavanozlara yerleştirdikten sonra ters çevirerek üstü temiz bir örtü ile örtülür. Bu şekilde soğuması için bekletilir. Soslar soğuduktan sonra kilerde ya da dolaplarda muhafaza edilebilir. 

YORUMLAR 5
  • Hanife 2 yıl önce Şikayet Et
    Kavanozları sakin ters cevirmeyin.kapak ile temas olmasin domateslerin
    Cevapla
  • Asuman Barut 2 yıl önce Şikayet Et
    LÜTFEN DIKKAT = Kavanoz kapaklarında " bifanol " diye kanserojen bir madde var . Çok tehlikeli . Yapmayın ve yedirmeyin lütfen. Her gıdayı mevsiminde yiyelim . Çevremizi uyaralim .
    Cevapla
  • Oya Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Domatesler bütün olarak derin dondurucuda saklanabilir
    Cevapla
  • VESAİRE 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapaklarda gizli tehlike sıcakla temas eden plastik kaplama kanserojen.Bence başka formül bulmakta yarar var.
    Cevapla
  • salçacı 2 yıl önce Şikayet Et
    bildiğiniz başka formül var ise paylaşırsanız seviniriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini