Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan buzlukta nasıl saklanır?

Yazın sonlarına doğru başlanan kışlık hazırlıklar, yaz aylarında yetişen sebzelerin en sağlıklı haliyle kışın da tüketilmesi için yapılır. Kapya biber, bamya, tarhana, menemen konservesi gibi hazırlıkların yanında patlıcan da kış için hazırlanan sebzeler arasında yer alır. Peki patlıcan dondurucuya nasıl atılır?

Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan buzlukta nasıl saklanır?
Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Kışlık patlıcan buzlukta nasıl saklanır?
GİRİŞ 07.09.2021 15:53 GÜNCELLEME 07.09.2021 15:53

Eylül ayını gelmesiyle başlayan kışlık hazırlıklar, sebzelerin en sağlıklı ve doğal halini kış boyu tüketmeyi amaçlar. Biber salçası, domates sosu, tarhana gibi hazırlıkların yanında bamya, taze fasulye, kapya biber ve patlıcan gibi sebzeler de kış için konserveler halinde hazırlanır. Kışlık közlenmiş patlıcan, dondurucuya atılarak uzunca süre muhafaza edildiğinden sıkça tercih edilir. 

Kışlık közlenmiş biber nasıl yapılır? Kapya biber konservesi tarifi...Kışlık közlenmiş biber nasıl yapılır? Kapya biber konservesi tarifi...

Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg patlıcan

  • 1 kg domates

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 baş sarımsak

Hazırlanışı:

Patlıcan konservesi hazırlığına başlarken ilk olarak patlıcanlar yıkanır, alacalı soyulur ve küp küp doğranır. Ardından yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Patlıcanların acısı geçmesi için suda bekletirken domatesler küp küp doğranır. Hazırlanan patlıcan, domates ve sarımsaklar 1 çorba kaşığı yağ dökülen tencereye eklenir. 

Bu şekilde patlıcanlar ölene kadar karıştırılır. Bu şekilde 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra yemek henüz sıcakken cam kavanozlara eklenir ve kapakları sıkıca kapatılır. Kavanozları ters çevirip üzerini örterek soğuması beklenir. Burada kavanozların patlamaması için yeni ve sıcak suda bekletilmiş kavanoz kapakları kullanılması tavsiye edilir.

Kışlık tarhana nasıl yapılır? Köy tarhanası tarifi...Kışlık tarhana nasıl yapılır? Köy tarhanası tarifi...

Kışlık Patlıcan Dondurucuya Nasıl Atılır?

Malzemeler:

  • Patlıcan

  • Limonlu su

Hazırlanışı:

Patlıcanlar fırın tepsisine sıralanır ve yaklaşık 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan patlıcanların kabukları soyulur ve birkaç dakika limonlu suda bekletilir. Limonlu su patlıcanın acılığı alacaktır. Limonlu sudan çıkardıktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya atılır. Bu şekilde kış boyu tüketilebilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu