Kırmızı biber salçası nasıl yapılır? Köy biber salçası tarifi...

Kapya biberden elde edilen ve yemeklere lezzet katan kırmızı biber salçası, Ağustos-Eylül aylarında hazırlanmaya başlanır. Tüm kış organik ve lezzetli salça tüketebilmek için evlerde kolaylıkla yapılan biber salçası, lezzetli olmasının yanında oldukça sağlıklıdır. Peki evde biber salçası nasıl yapılır?

Kırmızı biber salçası nasıl yapılır? Köy biber salçası tarifi...
Kırmızı biber salçası nasıl yapılır? Köy biber salçası tarifi...
GİRİŞ 26.08.2021 16:23 GÜNCELLEME 26.08.2021 16:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yemeklere lezzet ve renk veren biber salçasını en lezzetli haliyle tüketebilmek için genellikle evde yapılması tercih edilir. Marketlerdeki ürünlere göre en daha doğal ve sağlıklı olan biber salçası, evde kolaylıkla yapılabilir. Mutfakta herkesin farklı bir yöntemle hazırladığı biber salçasının en pratik tarifi, kaynatılarak hazırlanmasıdır. 

Konserve menemen nasıl yapılır? Kışlık konserve menemen tarifi...Konserve menemen nasıl yapılır? Kışlık konserve menemen tarifi...

Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 25 kg kırmızı kapya biber

  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı

  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

İlk olarak biberler yıkanıp ikiye bölünür. Ardından biberlerin çekirdek kısımları ayıklanır. Biberler ayıklanırken biberlerin kaynatılacağı tencere suyla doldurulur ve kaynatılır. Yıkanıp ayıklanan biberler file çuvalın içine konarak kaynayan suya konur. Biberler yumuşak bir kıvam alıncaya kadar burada haşlanır. 

1 saat kadar haşlanan kapya biberler kaynayan suyun içinden alınır ve süzülmesi için bir yere asılır. Süzülen ve soğuyan haşlanmış biberler robota çekilir. Burada dikkat edilmesi gereken biberlerin çok iyi süzülmüş olmasıdır. Biberler iyi süzülmezse salça sulu ve lezzetsiz olabilir. 

Robotta çekilen salçanın daha lezzetli olması için zeytinyağı ile bölüm bölüm (1 kiloluk tencerelerde kısım kısım kavrulabilir) kavrulur. Kavrulan salçalar sıcak haldeyken cam kavanozlara konarak hiç kullanılmamış ve kaynatılmış kavanoz kapaklarıyla kapatılarak soğumaya bırakılır. 

Soğuyan konserveler rutubetsiz, kuru ve serin ortamlarda muhafaza edilerek kış boyu tüketilebilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR 1
  • abuzer 2 yıl önce Şikayet Et
    %50 kapya biberi,% 50 olgun domates ,biberlerin çekirdeklerini ayır ikiye böl kıyma makinasından geçir boza kıvamına gelince ye kadar kaynat 10kğ hammadeye yarım şişe üzüm sirkesi yarım litre zeytin yağı isteğe göre sarımsak yaklaşık 2- 3 demet maydanoz ince doğra 10 dakika kadar daha kaynat .sonrada kavanozlara doldur 1 numaralı kahvaltılık sos.yerken ceviz,eklenebilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler