Derin dondurucuda gıdalar nasıl saklanır? Dondurucuya neler konulur?

Yaz meyve ve sebzeleri kış aylarında da en lezzetli haliyle tüketebilmek için vakumlu ve hava almayan poşetlerde dondurucularda muhafaza edilebilir. Tüketilecek boyutlarda paketlendiğinde yemeklerin daha da lezzetli olması sağlanabilir. Peki hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur?

Derin dondurucuda gıdalar nasıl saklanır? Dondurucuya neler konulur?
Derin dondurucuda gıdalar nasıl saklanır? Dondurucuya neler konulur?
GİRİŞ 13.09.2021 09:10 GÜNCELLEME 13.09.2021 09:10

Meyve ve sebzeleri haftalar boyunca dondurucuda muhafaza ederek yemek-tatlı yapımında en lezzetli haliyle kullanılabilir. Özellikle mevsimi geçmek üzere olan gıdaların yıkanıp doğru paketlemelerle saklanması halinde uzunca haftalar rahatlıkla tüketilebilir. Taze nane, maydanoz, fesleğen, çilek, ahududu ve domates gibi gıdalar buzdolabı poşetlerinde saklanabilir.

Bezelye haşlanmadan dondurucuya konur mu? Bezelye nasıl saklanır? Bezelye haşlanmadan dondurucuya konur mu? Bezelye nasıl saklanır?

Dondurucuda Gıdalar Nasıl Saklanır?

Taze Nane, Maydanoz: Yaz aylarının en sağlıklı ve lezzetli bitkisi taze nane ve maydanoz kışın da salatalara lezzet katması için derin dondurucuya atarak saklanabilir. Taze nane ve maydanozlar ilk olarak yıkanıp ayıklanır. İyice kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak hava almayacak şekilde ağzı kapatılır. Bu şekilde derin dondurucuya atılabilir. 

Taze nanenin faydaları nelerdir? Her derde deva nane limon çayı nasıl yapılır?Taze nanenin faydaları nelerdir? Her derde deva nane limon çayı nasıl yapılır?

Domates: Yemeklere lezzet katan birçok mutfakta en çok tercih edilen sebze olan domatesi dondurucuda muhafaza etmek oldukça kolaydır. İlk olarak domatesler yıkanır ve kabukları soyulur. Ardından küp küp doğranır. Ne kadar tüketilecekse o kadar paketlenir ve dondurucuya atılır. Yemek yapılacakken çıkarılarak yemekler lezzetlendirilir. 

Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

Barbunya: Protein deposu barbunya derin dondurucuda en çok yer kaplayan ve her zaman en çok tercih edilen besinlerden biridir. Ağustos-Eylül gibi raflarda yer alan barbunya ayıklanıp yıkanır. Ardından güzelce kurutularak buzdolabı poşetlerine konur. Hava almayacak şekilde paketlenen barbunyalar derin dondurucuya atılır. 

Barbunyanın faydaları nelerdir? Barbunyanın vitamin değerleri...Barbunyanın faydaları nelerdir? Barbunyanın vitamin değerleri...

Çilek: Tatlıları renklendiren en lezzetli meyvelerden biri olan çilek, oldukça kolay yöntemle dondurulur. Çileklerin aynı anda aynı anda çözülmesi için aynı boyutlarda olmasına dikkat edilmelidir. Yıkanıp ayıklanan çilekler birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde buzdolabı konur. Havasını iyice aldıktan sonra ağzı kapatılır ve derin dondurucuya atılır. Bu şekilde donduktan sonra ihtiyaç halinde alınarak tüketilebilir.

Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?Aronia meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Ahududu: Tatlıların ve meyve salataların en sevilen meyvesi olan ahududu, yıkanıp kurutulduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya atılır dondurulur. 

Soğan suyunun faydaları nelerdir? 15 gün soğan suyu içmek ne işe yarar?Soğan suyunun faydaları nelerdir? 15 gün soğan suyu içmek ne işe yarar?

Soğan: Hemen her mevsimde yetişen soğanı derin dondurucuya atılmak istemesinin en temel nedeni pratikliktir. Soğanların kabukları soyulur ve rondodan geçirilir. Ardından küçük cupecake kalıplarına konarak dondurulur. Donan soğanlar buzdolabı poşetlerinde koyduktan sonra tekrar dondurucuya atılarak ihtiiyaç duyuldukça tüketilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı