Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?

Soğan, şifası çok eski zamanlarda keşfedilen, binlerce yıldır ilaç niyetine tüketilen bir sebzedir. Doğal antibiyotik olan soğan, vücudu iltihap ve diğer tüm mikroplardan arındırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Vücut direncini arttırmasının yanında sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Peki soğan suyu iltihaba iyi gelir mi? Soğan suyu nasıl hazırlanır?

Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?
Soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?
GİRİŞ 08.10.2022 09:33 GÜNCELLEME 08.10.2022 09:33

Doğal besinlerin doğru şekilde tüketilmesi, insan bedenine ciddi şekilde faydalar sağlar. Özellikle tıp tarihi boyunca ilaç olarak kullanıldığına rastladığımız soğan ve soğan suyu, mikrop kırıcı özelliği sayesinde vücuttaki tüm iltihabın atılmasına yardımcı olur. Soğan, Türk halkının yemeklerde, salatalarda en çok kullandığı besin olduğundan Türk mutfak kültüründe temel besin kaynağı olarak görülür. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yetiştirildiğinden oldukça erişilebilir bir besindir. 

Soğan ve sarımsağın faydaları nelerdir? Doğal antibiyotik olan sarımsak nasıl tüketilir?Soğan ve sarımsağın faydaları nelerdir? Doğal antibiyotik olan sarımsak nasıl tüketilir?

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

Soğanın en bilinen özelliği güçlü bir iltihap sökücü olmasıdır. Zararlı beslenmeden kaynaklı iç organlarda biriken iltihap-toksin, diş eti iltihaplanmaları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilir. İşte soğanın insan sağlığı için bilinen en önemli faydaları:

  • Diş ve diş etlerinde meydana gelen iltihaplanmaların kurumasına yardımcı olur. İltihaptan kaynaklı ara ara nükseden diş ağrısının kısa sürede dinmesine yardımcı olur.

  • Güçlü bir ağrı kesici olan soğan suyu, özellikle regl dönemlerinde ağrı kesici içmesi sakıncalı olan kadınların soğan suyu tüketmeleri önerilir. Soğan suyunun şiddetli regl sancılarını kısa sürede dindirdiği görülür. 

  • Vücuttaki tüm iltihabın sökülmesine yardımcı sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel olur. Doğal bir kür olan soğan suyu, cildin nem dengesini sağlayarak cilde doğal parlaklık ve güzellik kazandırır. 

  • Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olan soğan suyu, kalp ve damar sağlığını korumaktadır. 

  • Soğan suyu aynı zamanda yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Kalıcı ve sağlıklı kilo vermeyi sağlayan soğan suyu, kilo kaybının yanında iç organlarda meydana gelen toksinlerin en doğal şekilde temizlenmesini sağlar. 

  • Soğan suyu, idrar yolu enfeksiyonuna karşı da en güçlü çözümlerinden biridir. Düzenli olarak soğan suyu tüketmek idrar yollarının temizlenmesine de yardımcı olur. 

Vücudu temizleyen gıdalar nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hangileridir?Vücudu temizleyen gıdalar nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hangileridir?

Soğan Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır?

Zayıflamaya, vücuttaki iltihabın temizlenmesi ve birçok sağlık sorununa şifa olan soğan suyu kürü oldukça kolay hazırlanmaktadır. Soğan suyu kürünü hazırlamak için gerekli malzemeler yalnızca yarım litre su ve 1 adet orta boy soğandır.

Yarım litre su tencereye konur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içine kabukları soyulmuş, yıkanmış ve 4 parçaya bölünmüş soğan eklenir. Bu şekilde 10 dakika kadar kaynatılır 10 dakika sonra soğan alınır ve soğan suyunun soğuması beklenir. İçilecek kadar ılıdıktan sonra soğan suyu içilebilir. 

15 Gün Soğan Suyu İçmek Ne İşe Yarar? 

15 gün boyunca günde 1-1,5 bardak kadar suyu içmek, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bununla birlikte iç organların temizlenmesine ve daha iyi çalışmasını sağlar. 15 günlük soğan suyu detoksu, kanser hücreleriyle savaşarak vücudu iltihap, enfeksiyon ve iltihaptan arındırır. 15 gün sonunda ara verilerek devam edilebilir. senede 3-4 kez 15 günlük soğan suyu detoksu yapmak vücudu birçok hastalıktan koruyarak vücut direncini arttırır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri