Kırmızı kapya biber kışlık nasıl hazırlanır? Közlenmiş kapya biber konservesi tarifi...

Yaz aylarının en çok tüketilen sebzelerinden olan kırmızı kapya biber, kışın da lezzetini koruyarak ve en sağlıklı şekilde tüketebilmek için konserveleri hazırlanır. İsteyen buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya atarak isteyen de cam kavanozlarda konserve hazırlayarak muhafaza edebilir. Peki közlenmiş kırmızı biber nasıl hazırlanır? Közlenmiş kırmızı biber nasıl saklanır?

Kırmızı kapya biber kışlık nasıl hazırlanır? Közlenmiş kapya biber konservesi tarifi...
Kırmızı kapya biber kışlık nasıl hazırlanır? Közlenmiş kapya biber konservesi tarifi...
GİRİŞ 07.09.2021 15:54 GÜNCELLEME 07.09.2021 15:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sonbahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte kışlık hazırlıklar yapılmaya başlandı. Tarhana, biber salçası, domates salçası ve turşu gibi yiyecekler kış boyunca en sağlıklı şekilde tüketilmesi için Ağustos ve Eylül ayları genellikle bu yiyecekleri hazırlamakla geçiyor.

Kışlık bamya nasıl hazırlanır? Kışlık bamya dondurucuya nasıl konur? Kışlık bamya nasıl hazırlanır? Kışlık bamya dondurucuya nasıl konur?

Közlenmiş Biber Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 kg kapya biber

  • 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • 4 diş sarımsak

Konserve menemen nasıl yapılır? Kışlık konserve menemen tarifi...Konserve menemen nasıl yapılır? Kışlık konserve menemen tarifi...

Hazırlanışı:

İlk olarak biberler güzelce yıkanır. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye bütün olarak sıralanır ve önceden ısıtılan 200 derecelik fırında közlenene kadar bekletilir. Fırından çıkarılan biberler soyulur ve çekirdekleri ayıklanır. 

Kabukları soyulan biberler dilimlenerek ya da bütün olarak derin bir kabın içine alınır. Üzerine zeytinyağı ve sarımsak ilave ederek karıştırılır. Hazırlanan biberler kavanozlara doldurulur ve havası alınarak ağzı sıkıca kapatılır. İçi biberler doldurulan kavanozlar derin bir tencere alınır ve üzeri geçene kadar su ile doldurulur. Bu şekilde 15 dakika kaynatılır. 

Kavanozlar tencereden çıkarılarak nemsiz ve kuru dolaplarda muhafaza edilebilir. Hazırlanan konserveler kış boyunca en lezzetli haliyle tüketilebilir. 

Kırmızı kapya biberlerle konserve yapmak yerine fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyup direkt olarak buzdolabı poşetine koyarak dondurucularda da saklanabilir. Bu şekilde de oldukça lezzetli ve sağlıklı şekilde tüketilebilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR 4
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Kışın kış sebzeleri yazın yaz sebzeleri yenir. Kışın yenilen domates ve sebzelerin tadı tuzu olmuyor.Şengül hanımın yazdıklarına katılıyorum.
    Cevapla
  • Şengül 2 yıl önce Şikayet Et
    Kış hazırlığı bir kültür geleneğidir olmazsa olmazdır çoooooook eski bir Anadolu yöntemidir...güneşte yetişen sebzeler in çoğu kurutulur ya da konserve edilir.eski insanız biz çok şükür gençlerden daha sağlıklıyız...çünkü biz dışarıdan beslenerek büyümedik kışın Kış sebebini de çok severiz.her çeşit i bir kaç türlü yemek olur...şimdiki neslin bir çoğu pırasa, lahana,kereviz,ıspanak daha bir çok sebzeyi yemiyor.o yüzden hep hasta oluyorlar...bizim gençliğimizi bu hale getiren en önde ailesi ve dayatılmış gıdalar maalesef..
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Uğraşmayın boşuna!!! Kışın bu sebzeler daha ucuz!!! Tarla, sera farkı yok artık,, Kışın yangın riski yok, su sıkıntısı yok sadece sera maliyeti yeni ısıtma,, Tarla tarımı sezonluk, sera on iki ay,,, yazın ihracat kışın iç tüketim,,meyve sebze yemek hayal, on liradan aşağı fiyat yok,, dolar euro lazım, dünya yesin biz ağzımızda salya izleyelim, tarımı bu hale getireni Allah bildiği gibi yapsın...
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kışın görürsün kapya biber ne kadara çıkıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!