Depremzede taşınma parası nasıl alınır, nereye başvuru yapılır? 15 bin TL taşınma yardımı başvurusu

Devlet, depremzedelere taşınma parası olarak 15 bin TL veriyor. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasında birçok bina yıkılırken binlerce kişi de hayatını kaybetti. Depremden etkilenenlere 15 bin TL taşınma yardımı ve kira yardımı yapıyor. Peki depremzede taşınma parası nasıl alınır, nereye başvuru yapılır? 15 bin TL taşınma yardımı başvurusu...

Depremzede taşınma parası nasıl alınır, nereye başvuru yapılır? 15 bin TL taşınma yardımı başvurusu
Depremzede taşınma parası nasıl alınır, nereye başvuru yapılır? 15 bin TL taşınma yardımı başvurusu
GİRİŞ 09.03.2023 10:19 GÜNCELLEME 09.03.2023 10:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Depremzedelere taşınma parası ve kira yardımı nasıl yapılıyor diye araştırılıyor. Binlerce kişi depremden etkilenirken Bakanlık tarafından 15 bin TL taşınma desteği yapılacağı bilgisi verildi. Konu hakkında detaylar merak edilirken taşınma desteği ödemeleri için tarih belli oldu. Peki depremzede taşınma parası nasıl alınır, nereye başvuru yapılır? 15 bin TL taşınma yardımı başvurusu...

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Depremzedelerin konutlarında tespit edilen yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı yapılar için 15 bin TL taşınma yardımı yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet üzerinden "afetzede barınma desteği" sayfasına girerek başvuru gerçekleştiriliyor.

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR, KİMLERE VERİLİR?

Depremde yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15 bin TL taşınma yardımı yapılacak. İkamet adreslerinin bulunduğu il valiliğince yapılacak incelemeler sonrasında sırasıyla taşınma ve kira yardımı yapılacaktır.

TAŞINMA YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bilgilere göre 15 bin TL taşınma yardımı hakkında, ''Toplamda 842 konteynerın kurulumu için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin ila 5 bin lira kira yardımızı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün ödemeye başlayacağız. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira ödeme yapıyoruz.'' denildi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 7
  • emre çarh 1 yıl önce Şikayet Et
    bize hiç para gelmedi bu hiç adil degil 10bini vermicekler galiba ihtiyacımız oldugu zaman gelmiyor ne yazikki paralar
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hanede evin başına yıkılmamısa yada hanede vefat yoksa alamasın sadece evi hasar görenlere veriliyor bide erken yatsa her insana yardım edilse
    Cevapla
  • Xyz 1 yıl önce Şikayet Et
    10 bin TL.lık yardımı halen alamadık hesaplara çoktan yatmış olması lazımdı ama...beklemekten yorulduk lütfen biran önce yatırılsın!
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    adres yanlış girmiş ilk gelen görevliler hasarsız yazmışlar itiras edemiyoruz ulaşamıyoruz kimseye giriş katlarda hasar bakılmadan hasarsız yazılmış.
    Cevapla
  • zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem mağduru iken birde görevli mağduru olduk bina ya ilk gelen hasarsız yazdığı için hiç bir şeyden faydalanamıyoruz itiraz bile edemiyoruz hele bekleyin diyorlar eve de girdirmiyorlar hiç bir yardım parası kira taşıma vs.alamıyoruz üç hafta geçti bekliyoruz.
    Cevapla
  • Kırıkhanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    10 bin TL yi herkese verecekler Diğer taşınma ve kiraya e devletten başvuru yapın benim bina ağır bizede daha yatmadı
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    senın gibi binlercesi vardır Allah yardımcınız olsun.bi iş bilmez bura hasarsız otur der öbür iş bilmez sen magdur değilsin deyip t-yardım etmez.Allah olsun yardımcınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor