Deprem olan 10 ilde okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu

Deprem olan 10 ilde okullar ne zaman açılacak diye sorgulanıyor. Adana, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya Kahramanmaraş, Hatay ve Diyarbakır'da okulların açılacağı tarih merak edilyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem olan 10 ildeki eğitim süreci açıklandı. Peki deprem şehirlerinde okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu.

Deprem olan 10 ilde okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu
Deprem olan 10 ilde okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu
GİRİŞ 09.03.2023 11:48 GÜNCELLEME 09.03.2023 11:48

Deprem şehirlerde okulların açılacağı tarihler araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin yaşandığı Adana, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya Kahramanmaraş, Hatay ve Diyarbakır'da eğitim sürecinin nasıl devam edeceğini açıkladı. Bakan Özer, tarafından deprem bölgesinin üçe ayrıldığı söylendi. Peki deprem olan 10 şehirlerinde okullar ne zaman açılacak? MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu.

DEPREM OLAN 10 İLDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından depremde etkilenen 10 ilde okulların açılacağı tarihi duyurdu. Bakan Özer tarafından 10 ilde eğitimin il bazlı değil, ilçe ve okul bazlı sürdürüleceği bilgisi verildi.3 ayrı kategoride bulunan şehirlerde okulların sağlamlık raporuna göre farklı zamanlarda eğitimin başlayacağı bilgisi verildi.

ADANA, KİLİS, DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA'DA OKULLARIN AÇILMA TARİHİ

Birinci kategoride bulunan Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki okulların açılacağı tarihin 1 Mart 2023 Çarşamba olduğu belirtildi.

GAZİANTEP VE OSMANİYE'DE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İkinci kategoride bulunan Osmaniye ve Gaziantep'teki okullar 13 Mart 2023 Pazartesi günü eğitime başlayacak.

ADIYAMAN, MALATYA, KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'DA OKULLARIN AÇILMA TARİHİ

Üçüncü kategoride bulunan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay şehirlerinde okullar 27 Mart 2023 Pazartesi günü açılacak.

74 BİN 884 ÖĞRENCİ NAKİL YAPTIRDI

Deprem sonrasında Malatya'da basın toplantısı yapan Bakan Özer, 10 ilden 71 ile nakillerini yaptıran öğrenci sayımız 74 bin 884’e yükseldi. Bu sayı her geçen gün artıyor ve biz bu öğrencilerimizi istemeleri durumunda pansiyonlarımıza yerleştiriyoruz. Bu 10 ile daha sonra Elazığ eklendi. Elazığ’da da ikinci dönem şartını aramıyoruz. Elazığ’daki öğrencilerimize duyurmuş olalım. Sadece Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitimi başlatacağız. Sağlam raporu almadan kesinlikle öğrenci ve öğretmenlerimizi okullara sokmayacağız. Eğitim başlayacak illerde de eğer sağlam raporu henüz alınmadıysa o okullarda eğitime başlamayacağız." sözlerini kullandı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar