YKS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS başvuru tarihi değişti mi?

YKS ertelendi mi, ne zaman yapılacak diye araştırıyor. YKS başvuru ve sınav tarihi merakla bekleniyor. TYT, AYT ve YDT oturumlarının yaşanan depremler sebebiyle ne zaman yapılacağı internette sorgulanıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS 2023 tarihi gündemde yerini aldı. Peki YKS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS başvuru tarihi değişti mi?

YKS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS başvuru tarihi değişti mi?
YKS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 YKS başvuru tarihi değişti mi?
GİRİŞ 03.03.2023 09:27 GÜNCELLEME 03.03.2023 09:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

YKS tarihi değişti mi, ne zaman yapılacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları geçtiğimiz sene 11 Şubat-7 Mart tarihlerinde ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmişti. 2023 senesinde yapılacak olan YKS; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) olarak üç oturumda yapılacak. Peki 2023 YKS başvuru tarihi değişti mi? İşte sınavla ilgili detaylar...

YKS ERTELENDİ Mİ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak 2023 YKS tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Yaşanan deprem sebebiyle YKS tarihinin erteleneceği düşünülüyor. TYT, AYT ve YDT olarak uygulanan YKS ile ilgili yeni bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

2023 YKS BAŞVURU TARİHLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

YKS başvuruları geçtiğimiz yıl 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında alınmıştı. ÖSYM tarafından yayımlanacak yeni sınav takvimi ile 2023 YKS başvuru tarihi belli olacak. Takvimle beraber YKS yeni tarihi de belli olacak.

ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir."  sözleri kullanıldı.

2023 YKS KONULARI DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene LGS'ye girecek öğrencilerin 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerin de 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacakları bilgisi verildi.

Ayrıca Bakan Özer, "Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız." sözlerini kullandı.

YKS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 3
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Mümkün olan en geç tarihi belirleyin öncelikle. Yani en geç bu sınav ne zaman yapilabilir. Yeni eğitim öğretim yılı derslerin başlangıcı düşünülerek. Ancak açıklamayın. Çünkü tepkiler sebebiyle covidde bir ileri atıldı tarih sonra geri çekildi falan. Bir sürü spekülasyon oluyor. Sonra bu kararlar beceriksizlik olarak yansıyor. Açıklamayın. Hazırlıklarınizi yapın ancak. Artık internet çağında tercihler, kayıtlar eskisi gibi uzun sürmesi gerekmiyor. Zaten herkes nereleri yazabileceğini deneme sınavları ile biliyor.
    Cevapla
  • F.gök 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem bölgesinde sınava girecek birisi olarak şuan derse odaklanmak çok zor ders kitaplarımız dahi yok tek telefonla ne yapılabilir ama yinede umudumuz var diyerek digerlerinede umut vermeye çalışıyorum köylerdeyiz 10 aile duranlar var 70 kişi duranlar var şartlar zor umarım ertelerler çünkü bu şartlarda olan binlerce ögrenci var ilerleyen günlerde şartlar dahada düzelir diye umuyoruz
    Cevapla
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah zihin açıklığı versin. İnşallah tekrarlarinizi düzenli olarak yapabilirsiniz. İnşaallah günü gününe ve zamanında calismissinizdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!