Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online eğitim ne zaman başlayacak?

YÖK Başkanı Özvar tarafından açıklama ile üniversitelerin açılabileceği tarih belli oldu. Üniversite bahar dönemi içinde hibrit eğitim seçeneğinin de değerlendirilebileceği bilgisi paylaşıldı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online eğitim ne zaman başlayacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online eğitim ne zaman başlayacak?
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online eğitim ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 17.02.2023 15:39 GÜNCELLEME 17.02.2023 16:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin açılabileceği tarihi söyledi. Uzaktan eğitime geçen üniversitelerin 2022-2023 bahar dönemi hakkında açıklamalar yapan Özvar, üniversitelerde hibrit sisteminin de uygulanabileceği bilgisini verdi. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler online eğitim ne zaman başlayacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin açılması hakkında detayları veren YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin 20 Şubat 2023 tarihinde uzaktan eğitimle başlayabileceğini söyledi.  Özvar, nisan başından itibaren yüz yüze eğitimi de içeren hibrit seçeneğinin de değerlendirilebileceği bilgisini verdi.

ÜNİVERSİTELERDE ONLINE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YÖK Başkanı, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler eğitimlerini yüz yüze sürdüreceklerini ifade etti. Depremden etkilenen öğrenciler için Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabileceği bilgisi verildi. Depremden etkilenen öğrenciler için talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildiğini bildirdi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 4
  • VELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyüze eğitim başladığı zaman, Kesinlikle Öğrenciler mağdur edilmemelidir. Öncelikle bu öğrencilerin kalacağı Yurtlar ayarlanmalıdır. Ondan sonra yüzyüze eğitime geçilmelidir. Yoksa büyük sıkıntı olur.
    Cevapla
  • Kadir Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilere dün KYK yurtlarından eşyalarını aldırttılar, az önce de yurttan mesaj geldi , yurda geri gelebilirsiniz diye. Sokak hayvanlarının yavrularını taşıdığı gibi, öğrenciler valiz taşıyor. Yazık, günah.
    Cevapla
  • Herkesin Derdi 1 yıl önce Şikayet Et
    40000 insan vefat etmiş sizin derdiniz öğrencilerin valiz taşıması. Haklısınız günümüz öğrencileri ve genç kardeşlerimiz çok zorluklar içinde yaşıyorlar zaten. 40000 insanımızın vefatından sonra onlara bu kadar çok sıkıntı vermeleri çok abes olmuş...
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Olağanüstü bi hadise yaşandı. Kyk lara yerleşen depremzede kardeşlerimiz var, biraz sabır biraz insaf …
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı