EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2023 EKPSS tercih işlemleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç görüntüme ekranı

2023 EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı diye araştırılıyor. 2023 EKPSS başvuru işlemlerini ÖSYM üzerinden yapan adaylar, tercihlerini 5-13 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından kura usulü yapılacak olan yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2023 EKPSS tercih işlemleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç görüntüme ekranı...

EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2023 EKPSS tercih işlemleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç görüntüme ekranı
EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2023 EKPSS tercih işlemleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç görüntüme ekranı
GİRİŞ 27.02.2023 10:12 GÜNCELLEME 27.02.2023 10:12

EKPSS yerleştirme sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Engelli Kamu Personeli Yerleştirme başvuruları, ÖSYM üzerinden yapıldı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adaylar, EKPSS'de aldığı puanlara göre tercihlerini gerçekleştirdi. 2023 EKPSS tercih işlemleri sonuçları için gözler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gelecek habere çevrildi. Peki EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM 2023 EKPSS tercih işlemleri ne zaman açıklanacak?

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

EKPSS tercih işlemleri 5 Ocak 2023 tarihinde ÖSYM AİS üzerinden başlayıp 13 Ocak 2023 tarihinde de son buldu. EKPSS sonuçları henüz açıklanmadı.

ÖSYM 2023 EKPSS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS tercihleri açıklanma tarihi hakkında net bir bilgi verilmedi. Geçtiğimiz sene göz önüne alındığında tercih sonuçları 17 Şubat 2022 tarihinde açıklanmıştı. Bu duruma bakılarak şubat ayının ortasında Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının atamaları yapması bekleniyor.

Konu hakkında herhangi bir gelişme yaşandığında sizleri bilgilendireceğiz.

EKPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

KURA İLE YERLEŞTİRME

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken;

6.1 Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek, bunlardan herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

6.2 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.
6.3 657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir. İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir. Özel eğitim iş uygulama merkezi/okulu, ortaokul düzeyinde değerlendirilir.

6.4 Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan engellilerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılacaktır. Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebileceklerdir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı