Hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır? Üniversitelerde hibrit eğitim mi uygulanacak?

Hibrit eğitim modeli nedir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında üniversite eğitimleri hakkında YÖK Başkanı açıklama yaptı. Açıklamada hibrit modelinin denenebileceği bilgisi paylaşıldı. Peki hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır? Üniversitelerde hibrit eğitim mi uygulanacak?

Hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır? Üniversitelerde hibrit eğitim mi uygulanacak?
Hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır? Üniversitelerde hibrit eğitim mi uygulanacak?
GİRİŞ 27.03.2023 16:44 GÜNCELLEME 27.03.2023 16:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hibrit eğitim modeli, üniversitelerde kullanılabilme ihtimali sonrasında internette araştırılıyor. 11 ilde etkili olan deprem sonrasında üniversitelerde hibrit modeli uygulanacağı düşünülüyor. Peki hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır? Üniversitelerde hibrit eğitim mi uygulanacak?

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit eğitim; karma öğrenme ve karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme sistemine denir. En kısa anlamıyla geleneksel eğitim metodunun, çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak bilinmektedir.

Kullanılan teknolojilerin dışında farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında beraber kullanılması da harmanlanmış öğrenme/hibrit öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

HİBRİT ÖĞRENME NASIL UYGULANIR?

Hibrit eğitimde dengeli olacak şekilde yüz yüze öğrenmeye ek olarak çevrimiçi (online) eğitimlerle beraber ders verilmesi olarak düşünülebilir.  Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliğini çoğaltmak  amaçlanır.

ÜNİVERSİTELER HİBRİT EĞİTİM Mİ UYGULANACAK?

YÖK Başkanı tarafından yapılan açıklamada üniversitelerde bahar yarıyılı döneminin 20 Şubat tarihinde başlatılabileceği ifade edildi. Nisan ayından itibaren yüz yüze eğitimin de içinde olduğu hibrit eğitim seçeneğinin değerlendirilebileceğini ifade etti.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 4
  • stress 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfen kararlar net olsun. okula göre ayrı ayrı olmasın. vakıf üniversiteleri öğrencileri çağırıyor. nerede kalacak öğrenciler. her şeyin net olduğu bir açıklama bekliyoruz. depremde ciddi stress yüklendik. şimdi de bu belirsizlikler bitirecek bizi. sene sonuna kadar online olsun.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    yoku falan bılmem muhendıs olacak cocugumuz yarın belgeyı aldıgında cayocagında calısacak gıbı belge almasın bızım fabrıkada tıtresım motorları duzensız calısıyordu cok kısı baktı fakat bır makına muhendısı ısı cozdu ıste muhendıs boyle olmalı
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    YÖK kaldırılmalı üniversiteler nasıl eğitim vereceğine kendileri karar vermeli..Bu düşünmeden alınan kararlar öğrenciyide hocayıda mağdur etmektedir..
    Cevapla
  • E.P.M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırmak istediğin başka kurumlar da varsa onları da söyle bi çırpıda hallolsun, çünkü sen devletten de yökten de daha iyi düşünüyorsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak