Okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar 2. döneme ne zaman başlıyor?

Okullar ne zaman açılacak, pazartesi günü okul var mı soruları internette araştırılıyor. Binlerce öğrenci ve veli, 15 tatilin ne zaman biteceğini sorguluyor. Deprem sonrasında yarıyıl tatili uzatıldı vr okulların açılma tarihi değişti. Peki okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar 2. döneme ne zaman başlıyor?

Okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar 2. döneme ne zaman başlıyor?
Okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar 2. döneme ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 18.02.2023 09:59 GÜNCELLEME 18.02.2023 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Okullar ne zaman açılacak? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2. dönemin ne zaman başlayacağını sorguluyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında okulların açılma tarihi değiştirildi. Peki okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar 2. döneme ne zaman başlıyor?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB tarafından alınan kararla 71 ilde okullar 20 Şubat 2023 tarihinde açılacak. Öğrenciler 20 Şubat 2023 tarihinde 2. döneme başlayacak.

Depremin yaşandığı 10 ilde için Bakan Özer geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Bu anlamda deprem olan şehirdeki eğitim hayatı hakkında Özer, "Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini Şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Yani orta hasarlı, hasarlı binalarımızın. Bölgede 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibari ile 10 ilimizde bölgesel eğitime açma kararları vermeyeceğiz. Kovid salgınında olduğu gibi ilçe ve Okul temelli kararlar alacağız." ifadelerini kullandı.

Kreş ve okul öncesi öğrencilerinin ise 13 Şubat tarihinde 2. döneme başlaması kararı alındı.

2. DÖNEM ARA TATİL TARİHİ

2. dönem başlamadan ara tatil tarihi de araştırılmaya başladı. 2022-2023 2. dönem ara tatili 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ramazan Bayramı ile ara tatil birleştirilecek. Ramazan Bayramı ise 21-22-23 Nisan 2023 tarihinde olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

Yaz tatili 16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerin dağıtılması sonrası başlayacak.

Zaman yarışı yaptıracak zeka testi: 10 saniyede iki havuç, iki kurabiye, bir kızarmış ekmek ve kediyi bul!Zaman yarışı yaptıracak zeka testi: 10 saniyede iki havuç, iki kurabiye, bir kızarmış ekmek ve kediyi bul!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 2
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne okulu kardeşim deprem bölgesinde insanlarda psikoloji diye birşey kalmadı durmadan sallanıyor
    Cevapla
  • Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemi ciddi şekilde ele alınmalı, Çocukları özellikle oyun çağındaki çocukları bu kadar okulda tutmaya gerek var mı? İlk okullarda davranış, saygı değerler eğitimi yapılmalı? iyi vatandaş nasıl olunur bunun üzerine uygulamalı eğitimler verilmeli? Eğitim işini çözebilir isek Bilgiyi vermek bilgiye ulaşmak çok kolay??? Değerli Çocuklarımız Okul da ciddi zaman geçiriyorlar ancak bu zamanın verimi başarısı sorgulanmıyor? sadece bilgi düzeylerine yönelik bir ölçüm takip var? Ahlakı çevreye uyumu adaptasyonu hep göz ardı ediliyor Allah rızası için bu çocuklara sahip çıkalım Değerli Cumhurbaşkanım Bakanlarımız eğitim sistemini yeniden ele alın Lütfen Allah rızası için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak