İftar menüleri 2023: 1. Gün İftar Menüsü

Ramazan ayının ilk iftarı için örnek bir iftar menüsü hazırladık. İşte sizlere de fikir vermesi için hazırladığımız ramazan ayının ilk iftar menüsü…

İftar menüleri 2023: 1. Gün İftar Menüsü
İftar menüleri 2023: 1. Gün İftar Menüsü
GİRİŞ 23.03.2023 15:04 GÜNCELLEME 29.03.2023 12:50

Hoş geldin 11 ayın sultanı Ramazan!

Ramazan ayı tüm İslam âlemi için; sabrın, hoş görünün ve empatinin yüksek olduğu, bir ay boyunca oruç tutarak açın halinden anladığımız maneviyat dolu bir aydır. Ramazan ayı vasıtasıyla küsler barışır, akrabalar dostlar bir araya gelerek hep birlikte oruç açılır. Birlik ve beraberliğin yüksek olduğu bu ayda kurulan sofraların ve edilen sohbetlerin yeri her zaman ayrıdır.

Şüphesiz ki tüm gün tutulan orucun en heyecanlı ve sabırsız anı iftar yemeğidir. İftar saati bu kadar sabırsızlıkla beklenirken, iftara ne yapsam düşüncesi de bazen bizi telaşa sokabilmektedir. Bizde Haber7.com ekibi olarak Ramazan ayı boyunca her gün bir iftar menüsü ile sizlere fikir önerisi verip telaşınızı bir nebzede olsa hafifletmek istedik.

İşte sizler için hazırladığımız Ramazan ayının ilk iftar menüsü…

1. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Ezogelin çorbası,
  • Soya soslu tavuk,
  • Pirinç pilavı,
  • Kesme irmik tatlısı

EZOGELİN ÇORBASI

Ezogelin çorbası tarifi

Tüm gün aç kalan midemize bir anda yüklenmemek için öncelikle hafif ve sıcak bir başlangıç yapmalıyız. Ezogelin çorbasının sıcak ve hafif içimiyle midemizi rahatlatacak ve hızlıca ve kontrolsüzce yeme isteğimizi baskılayacaktır.

Enfes tadı ve kolaylığı ile: Ezogelin çorbası tarifi

SOYA SOSLU TAVUK

Soya solu tavuk tarifi

Klasik tavuk tariflerinden sıkılanlara basit ve pratik bir alternatif! Soya soslu tavuk, sebzelerin ve tavuğun mükemmel uyumu ile soya sosunu birleştirip alışılagelmişin dışında bir lezzet sunuyor.

İftar menünüzün göz bebeği olacak: Soya soslu tavuk tarifi

PİRİNÇ PİLAVI

Pirinç pilavı nasıl yapılır

Her yemeğin yanına yakışan tam bir kurtarıcı olan pirinç pilavı soya soslu tavuk tarifinin yanına da oldukça yakışacak ve damaklarınızda enfes bir tat bırakacaktır.

Kaşıktan tane tane dökülen: Pirinç pilavı tarifi

KESME İRMİK TATLISI

Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de şerbetli tatlılardır. İrmik ile yapılan ve hazırlanması oldukça kısa süren bir tatlıyla menümüzü sonlandırıyoruz.

Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım: Kesme irmik tatlısı

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?