İftar menüleri 2023: 2. Gün İftar Menüsü

Ramazan boyunca sizlere fikir vermek amaçlı hazırladığımız iftar menüsünde bu gün; kereviz çorbası, köfteli hünkârbeğendi, arpa şehriye pilavı ve muzlu magnolia tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 2. Gün İftar Menüsü
İftar menüleri 2023: 2. Gün İftar Menüsü
GİRİŞ 24.03.2023 17:40 GÜNCELLEME 29.03.2023 12:49

Ramazan ayının ikinci gününden ve ikinci gün iftar menüsüyle karşınızdayız. Bu gün iftara ne pişirsem, diye düşünüyorsanız eğer sizler için hazırladığımız ikinci gün iftar menüsüne göz gezdirebilirsiniz.

Öncelikle, sağlıklı ve doyurucu bir çorbayla midelerimizi yormadan başlıyoruz. Ardından Osmanlı mutfağından günümüze gelen bir ana yemek ve yanına yakışacak olan bir tamamlayıcı ile devam ediyoruz. Son olarak da güzel bir tatlı ve çay ile iftar yemeğini sonlandırıyoruz.

Evet, hazırsanız başlayalım. İşte sizler için hazırladığımız Ramazan ayının ikinci günü iftar menüsü…

2.GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Kereviz çorbası,
  • Köfteli hünkârbeğendi,
  • Arpa şehriye pilavı,
  • Muzlu magnolia tatlısı

KEREVİZ ÇORBASI

Kereviz çorbası tarifi

Kereviz çorbasıyla, lezzetli ve besleyici hafif bir başlangıç yapıyoruz. Kereviz çorbası, kereviz sevmeyenin bile bayılacağı, hatta kereviz yediğini fark etmeyeceği bir çorba tarifidir.

Sağlıklı ve lezzetli: Kereviz çorbası tarifi

KÖFTELİ HÜNKÂRBEĞENDİ

Köfteli hünkarbeğendi tarifi

Köfte ve patlıcanın mükemmel uyumuyla ana yemek olmanın hakkını fazlasıyla veren köfteli hünkârbeğendi ile devam ediyoruz. Hazırlarken bile canınızın çekecek, lezzetiyle iftar menünüzün yıldızı olacak!

Biz de beğendik: Köfteli hünkârbeğendi tarifi

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Arpa şehriye pilavı tarifi

Klasik pirinç pilavından sıkıldıysanız işte mükemmel ve basit bir alternatif! Yediğiniz her kaşıkta tereyağının ve ateşten tek tek nasibini alan arpa şehriyelerin tadı damağınızdan asla gitmeyecek.

Kokusuyla sizi mest edecek: Arpa şehriye pilavı tarifi

MUZLU MAGNOLİA TATLISI

Muzlu magnolia tatlısı tarifi

Güzel ve lezzetli bir yemekten sonra, çayın yanına yakışacak en güzel tatlılardan biri muzlu magnolia tatlısıdır. Hafif ve lezzetli olmasıyla, sizi asla şişirmeyecek ve iftar sofranıza çok yakışacaktır.

Çayın en iyi yancısı: Muzlu magnolia tatlısı tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!