İftar menüleri 2023: 14. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel, sizlere fikir olması amacıyla hazırladığımız bugünkü iftar menümüzde; kabak çorbası, köz patlıcan soslu makarna, coleslaw salatası ve zebra tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 14. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 14. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 05.04.2023 18:50 GÜNCELLEME 05.04.2023 18:50

Ramazan ayının ikinci haftasını bugün itibariyle geride bırakıyoruz. Neredeyse yolun yarısını yarıladık. Ramazan ayında iftar sofralarında sizlere fikir vermek amacıyla hazırladığımız menümüzde bugün on dördüncü gündeyiz. Bugünkü menümüzde kıvamıyla kremalı çorba içtiğinizi düşündürecek bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Çorbanın hemen ardından sosundan aldığı aromasıyla damaklarda lezzet uyandıracak bir ana yemek var. Ana yemeğin yanına oldukça basit ve hafif bir salatayla devam ediyoruz. Ve son olarak da görünüşüyle iftar sofranızı şenlendirecek hem pratik hem de lezzetli bir tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.

14. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Kabak çorbası,
  • Köz patlıcan soslu makarna,
  • Coleslaw salatası,
  • Zebra tatlısı

KABAK ÇORBASI

Kabak çorbası tarifi

İftar menümüze kabak çorbasıyla, hafif bir başlangıç yapıyoruz. Kabak çorbası, kıvamıyla kremalı çorbaları andırıyor. Kabak yemeklerine ön yargısı olanı dahi kendine âşık edecek bu çorba tarifini mutlaka deneyin.

Denemeyen kalmasın: Kabak çorbası tarifi

KÖZ PATLICAN SOSLU MAKARNA

Köz patlıcan soslu makarna tarifi

Makarna deyip geçmemek gerekiyor. Doğru elden doğru soslar ile çıktığında yediğiniz lezzete inanamayacaksınız. İşte bu tarifte tam olarak öyle bir tarif! Közlenmiş patlıcanın aroması ve lezzetiyle en favori makarna tarifiniz olacak.

İftar menüsünün favorisi: Köz patlıcan soslu makarna tarifi

COLESLAW SALATASI

Coleslaw salatası tarifi

Coleslaw salatası, nam-ı diğer lahana salatası. Lahanaya olan bakış açınızı değiştirecek bu salata tarifi, makarnanın yanına da oldukça yakışacaktır.

Makarnanın eşlikçisi: Coleslaw salatası tarifi

ZEBRA TATLISI

Zebra tatlısı tarifi

İftar menümüze muhallebili tatlı severlerin kalbini çalarak sonlandırıyoruz. Sade ve kakaolu muhallebisi sayesinde sofradaki herkese hitap edecek. Hızlı ve basit bir şekilde hazırlanmasıyla da sizin favori listeniz eklenecek.

Yemeye kıyamazsın: Zebra tatlısı tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'da çarpıcı anlar! İki komutan Rusya Devlet Başkanı Putin'i selamlamadı
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...