İftar menüleri 2023: 15. Gün iftar menüsü

İftara ne pişirsem diye düşünenlere fikir amaçlı hazırladığımız bugünkü iftar menümüzde; un çorbası, Arnavut ciğeri, soğan salatası ve keşkül tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 15. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 15. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 06.04.2023 17:31 GÜNCELLEME 06.04.2023 17:32

Ramazan ayının tam anlamıyla yarısını bitirmiş bulunmaktayız. Geride kalan 14 gün su gibi akıp geçti sanki. Bu güne kadar “iftara ne pişirsem” diye düşünen okuyucularımıza yardımcı olmak için birbirinden farklı iftar menüleri oluşturduk ve oluşturmaya da devam edeceğiz.

İşte on beşinci gün iftar menümüz de bugün;

15.GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Un çorbası,
  • Arnavut ciğeri,
  • Soğan salatası,
  • Keşkül

UN ÇORBASI

Un çorbası tarifi

İftar menümüze, az malzeme ile oldukça lezzetli bir çorba olan un çorbası ile başlangıç yapıyoruz. Bu yağmurlu günlerde içimizi ısıtacak, boğazımızı ve midemizi yumuşatacaktır.

Geçmişe yolculuk: Un çorbası tarifi

ARNAVUT CİĞERİ

Arnavut ciğeri tarifi

Arnavut ciğeri, bizce ciğerin en lezzetli halidir. Yanında patates kızartması le servis edilince tadından yenmez. Eğer kimyon seviyorsanız, baharatları arasına mutlaka eklemeyi unutmayın.

Sevmeyeni bile sevdirir: Arnavut ciğeri tarifi

SOĞAN SALATASI

Soğan salatası tarifi

İftar menümüze Arnavut ciğeri koyuyorsak ona en yakışan eşlikçiyi unutsak olmazdı. Sumaklı soğan salatası sadece ciğere değil; et, tavuk hatta balıklı menülerin bile mükemmel bir eşlikçisidir.

Her yemeğe yakışır: Soğan salatası tarifi

KEŞKÜL

Keşkül tarifi

Osmanlı mutfağından bize miras kalan tatlılardan biri olan keşkül ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz. Keşkül, toz bademin enfes aroması ile hem kokusu hem de tadıyla sofradaki herkesi kendine hayran bırakacak.

20 dakikada hazır: Keşkül tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor