70 yaşındaki eczacı, tarih bölümünden birincilikle mezun oldu

70 yaşındaki 47 yıllık eczacı Sabri Yılmaz, lenf kanserini yendikten sonra üniversite sınavına girip kazandığı Tarih bölümünden birincilikle mezun oldu.

70 yaşındaki eczacı, tarih bölümünden birincilikle mezun oldu
70 yaşındaki eczacı, tarih bölümünden birincilikle mezun oldu
GİRİŞ 28.06.2023 12:49 GÜNCELLEME 28.06.2023 12:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 47 yıldır eczacılık yapan Yılmaz, lenf kanserini yendikten sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden birincilikle mezun oldu. Yılmaz, “Tarih benim hobim. Bu yaşta tarihle buluştum. Bitirdim, çok mutluyum. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Beynimi hayallerimle meşgul ederek bu günlere geldim. Hayatımın en verimli çağındayım. Yüksek lisans yapmak istiyorum” dedi.

Akçakoca’da 47 yıldır eczacılık yapan Sabri Yılmaz, 2015 yılında lenf kanseri oldu. Kanser teşhisinin ardından tedavi sürecine başlanan Yılmaz, bu süreçte İzmir’e gitti ve 9 Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında Yunanca eğitimi aldı. Yılmaz, bu süreçte hastalığını yendi. 2019 yılında üniversite sınavına giren Sabri Yılmaz, Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazandı. Yılmaz, daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne yatay geçiş yaptı. Yılmaz, bu yıl üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitirdi.

Sabri Yılmaz, “Tarih benim hobim. Bu yaşta tarihle buluştum. Bitirdim, çok mutluyum. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Beynimi hayallerimle meşgul ederek bu günlere geldim. Hayatımın en verimli çağındayım. Yüksek lisans yapmak istiyorum. Benim eczacı değil de tarihçi olmam gerekiyormuş” dedi.

‘KANSER BENİ MUTLU EDEN TARİHLE BULUŞTURDU’

2015 yılında yakalandığı lef kanserini yendiğini ifade eden Yılmaz, “Hastalıktan kurtulmanın yolu olarak bir şeylerle meşgul olmak, ortam değiştirmek gerekiyor diye düşündüm. Bilimsel şeyleri uyguladım. Daha sonra İzmir’e gittim ve Yunanca eğitimi aldım. Kanser olmam beni bu tarz hobilere yönetti. Daha sonra ise sınava girip tarih bölümünü kazandım. Önce Celal Bayar Üniversitesi ardından yatay geçişle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne geçiş yaptım. Kanser benim hobilerle ve tarihle buluşmama sebep oldu. Sınıfta en yaşlı bendim. Hocalar benden sonuç almak için çabaladılar. Bir süre sonra hocalar beni polis sanıyormuş, öğrenci olacağıma hiç ihtimal vermemişler. Neredeyse kanser olduğuma sevineceğim. Kanser beni mutlu eden tarihle buluşturdu. Daha önce 50 yaşında karşılaşsaydım şu anda tarih profesörüydüm. İlk kanser olduğumu öğrenince dünya başıma yıkılmıştı. Sevdiklerimin dahi telefonlarını açmadım. Kanserle mücadele bir şey değil, ilk o haberi atlatmak çok zor” diye konuştu. (DHA)

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • MACKALI 61 9 ay önce Şikayet Et
    Asla bu agbimize bir sözüm yok´ama avrupa ülkelerinde asla asla asla okumu$luk ön plana cikmaz´Okuduysan kendine okudun ba$kasina degil.Türkiyede ise bir diplomat pasaportu sanki.Hic bir avrupali tahsilini ve araba markasini hakkinda konu$maz ama Türkiyede diploman olsun havan yerinde gerisi fasa fiso..!
    Cevapla
  • ... 9 ay önce Şikayet Et
    Üniversite diploması almak ve işe girmek anlayışı sadece bizim ülke insanına mahsus. Ben okudum devlet beni işe alsın, okuduysan kendine okudun, gelişmiş ülkelerde insanlar kişisel gelişimlerini tamamlamak, bilgili bir birey olmak için okurlar. Bu abimiz takdir edilesi bir olayı gerçekleştirmiş. Bazı sığ kafalılar git ibadet et, bu yaşta işe mi gireceksin, saçma şeyler yazmışlar.
    Cevapla
  • Bir Dost 9 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar dikkat edin, burayı milleti okutmamak, uyutmak için sahte hesaplar basmış... Bizleri sadece ibadete yöneltip ilim yapmamızı istemeyenler, ikinci bir bayraktar istemeyenler bizden değildir haberiniz ola...
    Cevapla
  • Maydanoz 10 ay önce Şikayet Et
    İşgüzarlık, lüzüumsuzluk, duzusluk. İşe mi gireceksin? Diplomayı asacak yerin var mı?
    Cevapla
  • Bir dosta cevap 9 ay önce Şikayet Et
    Var. Hem de dört buçuk yılda dört yıllık bir lise, bir de hazırlık dahil beş yıllık fakülte diploması aldım. Herhalde kütüphanemin bar tarafında duruyordur. KPDS'de de dönemin ilk elli küsür kişisi arasındaydım. Sıfıra sıfır, elde var sıfır.
    Cevapla
  • Bir Dost 9 ay önce Şikayet Et
    Senin diploman var mı?
    Cevapla
  • Kenan Koç 10 ay önce Şikayet Et
    istanbul toki evleri bitirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama