Kan stoklarında ciddi düşüş var! Kızılay’dan gönüllülere 'kan bağışı’ çağrısı

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Sefa Şık, yaz dönemi olması nedeniyle Aydın’da kan stoklarında ciddi bir düşüş olduğunu belirterek gönüllere ‘kan bağışı’ çağrısında bulundu.

GİRİŞ 13.09.2023 10:41 GÜNCELLEME 13.09.2023 11:04

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da her yıl yaz sezonunda kan bağış oranında ciddi düşüş olduğunu Kaydeden Sefa Şık, “Tek kaynağı insan olan kan ihtiyacı sadece gönüllü vatandaşlarımızın bağışları ile karşılanabiliyor. Yaz dönemi boyunca gerek ilimizde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı gerekse pek çok kişinin yaz tatilinde olmasından dolayı kan bağışlarının azalmasına bağlı olarak kan stoklarımız ciddi oranda düştü. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olduğu bilinmediği için sağlıklı olan ve şartları tutan herkese rutin aralıklarla kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Kan bağışının bağışçıya da sağlık açısından ciddi faydaları olduğunu kaydeden Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Sefa Şık, "Kan bağışı düşüklük olduğunda hastanedeki vatandaşlarımız ciddi sıkıntı yaşıyor. Yaz sezonunu bir şekilde atlattık. Havalar da normale dönmek üzere durumu uygun olan tüm vatandaşlarımıza kan bağışı yapmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Gelişen teknolojiye rağmen kan ihtiyacının sadece insandan karşılanabildiğini ifade eden Şık, “Kan vücudumuzda dururken sadece o kişiye faydası varken, bağışlandığında bağışçının yanı sıra 3 insana şifa vesilesi olabiliyor. Bunun için sağlı müsait olan herkesi yılda en az 2 defa kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok