Evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır? Numaralı gözlük camı çizikleri nasıl giderilir?

Düzenli kullananların aksesuarı olmaktan çıkıp adeta bir organı haline gelen gözlük, uzun ömürlü kullanımı için bazı hususları beraberinde getiriyor. Özellikle gözlük temizliği konusunda dikkat edenler, evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır sorularına yanıt arıyor. İşte, gözlük camı nasıl temizlenir sorusunun yanıtı! yöntemi,

Evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır?  Numaralı gözlük camı çizikleri nasıl giderilir?
Evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır? Numaralı gözlük camı çizikleri nasıl giderilir?
GİRİŞ 02.05.2024 15:57 GÜNCELLEME 02.05.2024 15:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Özellikle sıcak havalarda gün içindeki temizliği tekrarlanması gereken gözlük camları, iyi temizlenmediğinde can sıkıcı bir hal alabiliyor. Buharlaşıp nemlenebilen gözlük camları sıcak soğuk değişiminden etkileniyor. Düzenli gözlük kullananlar ise gözlük camı nasıl temizleniyor diye araştırıyor. İşte, numaralı gözlük camı nasıl temizlenir?

Üşümüyorum ama ayaklarım buz gibi diyorsanız… Ayak üşümesine pratik çözüm!Üşümüyorum ama ayaklarım buz gibi diyorsanız… Ayak üşümesine pratik çözüm!

Bitkinin büyümesi için neler gerekli? En hızlı bitki büyüten o yöntem!Bitkinin büyümesi için neler gerekli? En hızlı bitki büyüten o yöntem!

3 BASİT YÖNTEMLE GÖZLÜK CAMINIZI TEMİZLEYİN!

Düzenli gözlük kullananların etrafı iyi görebilmeleri için sadece gözlük numarası değil gözlüğün temizliği de bir hayli önem taşıyor. İşte, evde hazırlayabileceğiniz en kolay gözlük camı temizleme yöntemleri!

Sabunlu Su: Çıplak eller ılık su ve az miktarda sabunla yıkanır ve köpürtülür. Daha sonra gözlük temizleme işlemi için gözlük camına nüfuz ettirilir. Bu sayede gözlük camları temizlenirken aynı zamanda çiziklerin de hafifletildiği görülür.

Eski derz nasıl temizlenir? Derz aralarını en iyi ne temizler? En iyi derz temizleyici!Eski derz nasıl temizlenir? Derz aralarını en iyi ne temizler? En iyi derz temizleyici!

Sirkeli Su: Az miktarda sirkeye su eklenir. Gözlük camları bu sirkeli suda bekletilir. Bu sayede hem kirleri hem de derin olmayan çizikler temizlenir.

Bebek Şampuanlı Su: Bebek şampuanı ile su karıştırılır. Ardından gözlük camı temizleme için bu suyla yıkanır. Yıkanan gözlük camlarının pırıl pırıl parladığı ve çiziklerin hafiflediği görülecektir.

Uyarı: Gözlüklerin alınan firmaya bağlı üretim malzemesi hassasiyet gösterebilir. Eğer yukarıdaki anlattığımız gözlük camı temizleme yöntemleri, gözlük çerçevenize ve camınıza zarar verecek  boyuttuysa uygulanması tavsiye edilmez.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Sinan Taşkı et an 2 gün önce Şikayet Et
    Aside daldırın daha temiz olur
    Cevapla
  • Muhterem büyükkaya 1 hafta önce Şikayet Et
    Ben gözlükçüyüm sabunla yıkamaya devam ederseniz camın kaplaması ı bozarsınız sadece şu ile yıkayın ayrıca camdaki çizik hiçbir zaman gitmez..
    Cevapla
  • Abdulkadir 1 hafta önce Şikayet Et
    Haklısın abi , ben dereceli gözlük kullanıyorum , ve senin gibi meslektaşın yani gözlüğü aldığım gözlükçü, bana sadece su ile yıka dedi..
    Cevapla
  • Hijyenist 1 hafta önce Şikayet Et
    Sabunlu su vay be kimin aklına gelirdi
    Cevapla
  • İrfan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!