Bitkinin büyümesi için neler gerekli? En hızlı bitki büyüten o yöntem!

İlkbaharla birlikte bahçelere ekim zamanı da geldi. Çiçeklerinizin coşmasını ve bitkilerinizin hızlı büyümesini istiyorsanız bu haber tam size göre! Bitki köklerine sadece bir kaşık dökün ve izleyin…

Bitkinin büyümesi için neler gerekli? En hızlı bitki büyüten o yöntem!
Bitkinin büyümesi için neler gerekli? En hızlı bitki büyüten o yöntem!
GİRİŞ 22.04.2024 19:07 GÜNCELLEME 22.04.2024 21:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bahçeniz veya saksılarınız mis gibi çiçeklerle coşsun mu istiyorsunuz? Sizin için hem kolay hem de doğal bir yöntemimiz var! İşte, bitki köklerini etkili bir şekilde güçlendiren ve çiçeklerin coşmasını hızlandıran o yöntem!

Çiçek vermeyen orkideleri coşturup anında çiçek açtıran o formül! Orkidenin çiçek açması için ne yapmalı?Çiçek vermeyen orkideleri coşturup anında çiçek açtıran o formül! Orkidenin çiçek açması için ne yapmalı?

BİTKİLERİN HIZLI BÜYÜMESİ İÇİN MUCİZEVİ YÖNTEM!

Kahve Telvesi: Bahçenin gübrelenmesini sağlayan kahve, toprağın besin içeriğini artırıp, toprağın asitliğini azaltacaktır. Toprak iyileşmesine ve toprakta su tutulmasına yardımcı olan kahve telvesi ayrıca nitrojen, fosfor, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi temel elementleri içererek bitkinin güçlü bir şekilde büyümesini sağlar.

Karahindiba faydaları nelerdir? Taze karahindiba nasıl tüketilir?Karahindiba faydaları nelerdir? Taze karahindiba nasıl tüketilir?

KAHVE TELVESİ ÇİÇEKLERE NASIL VERİLİR?

İlk dikkat etmeniz gereken şey kaliteli ve taze çekilmiş bir kahve ile başlamak. Bu size besin ve lezzet açısından daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

Eğer espresso gibi öğütülmüş kahve kullanıyorsanız, kahve yapısı daha ince ve konsantre olduğu için, kahvenin miktarını iki katına çıkarabilirsiniz.

İçtiğiniz kahvenizin telvesini kaynar suyla karıştırıp en az bir saat boyunca demlenmesini beklemeniz gerek. Telveyi ara ara karıştırarak tamamen demini aldığından emin olun.

Soğuyan sıcak sulu telveyi süzün ve bahçenizde ya da saksınızda gübrelemek için kullanın.

Mucizevi besin narın bilinmeyen faydaları! Kırmızı narın ve nar suyunun faydaları...Mucizevi besin narın bilinmeyen faydaları! Kırmızı narın ve nar suyunun faydaları...

Kahve telvesini toprağa direkt olarak karıştırın veya toprağın yüzeyine serpin.

Eğer isterseniz başka bir seçenek olarak; bir miktar suya birkaç yemek kaşığı kahve telvesi ekleyip tüm gece boyu demlenmeye bırakarak da kahve çözeltisi oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu solüsyon daha sonra bitkilerin tabanına dökülebilir veya normal sulama rutininizde eklenebilir.

Kahve telvesinin içerisinden yer alan yararlı besin kaynaklarının bitki köklerine iyice ulaşması için gübrelemeden sonra sulamayı aksatmayın.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • ZIRTOVSKi 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar zahmetli i$ beyaa..
    Cevapla
  • ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    çok güzel gerçekten böyle ise
    Cevapla
  • Kadriye 1 hafta önce Şikayet Et
    Ev bitkilerine de aynı etkisi olur mu acaba? Miktarı nasıl olmalı? Boşa giden atıkları değerlendirmek harika bir şey. Teşekkürler.
    Cevapla
  • Ahmet ALTUNEL 4 gün önce Şikayet Et
    Her türlü bitkiye olur. .
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Telve mi konulacak suyu mu
    Cevapla
  • Ahmet ALTUNEL 4 gün önce Şikayet Et
    Aslında kahvenin kendiside olur,ziyan olmasın diye telve deniyor
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Telvenin kendisi suyla veya dökme şeklinde. zaten suladıkça içine yayılıp görevini yapınca akıp gidecek. Ben öyle anladım.:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!