Hac özlemi engel tanımadı: 16 yıl sonra tekerlekli sandalyeyle ibadetini gerçekleştirdi
SMA hastası İsa Demirhan, 16 yıllık hayali olan hac ibadetini ailesinin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde devlet memuru olarak çalışan SMA hastası İsa Demirhan, 16 yıldır hayalini kurduğu kutsal topraklara ailesinin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sağladığı imkanlarla kavuştu. Demirhan, iki erkek kardeşiyle birlikte Mekke'ye giderek, kutsal topraklara kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
16 YIL BOYUNCA HAYALİNİ KURDU
Hac kayıtlarını 2009 yılında yaptırdıklarını belirten Demirhan, uzun bir bekleyişin ardından bu mübarek yolculuğa çıktığını belirtti. Hac öncesinde Diyanet'in yayınlarından ve Hazreti Peygamber'in hayatını anlatan kitaplardan faydalandıklarını ifade eden Demirhan, "Haccın anlamını, önemini anlatan kaynaklardan istifade ettik. Daha önce gelen akrabalarımızdan, eş ve dosttan tecrübelerini dinledik, tavsiyelerini aldık." diyerek yaşadığı hazırlık sürecini anlattı. Hac kurasının çıktığını öğrendiklerinde ailesiyle birlikte büyük bir heyecan yaşadıklarını da ekledi.
HAC ÖZLEMİ ENGEL TANIMIYOR
Tekerlekli sandalye kullanmasına rağmen hac yolculuğuna dair herhangi bir endişe duymadığını dile getiren Demirhan, "Haccın meşakkatli olduğunu biliyoruz. Fiziki olarak, coğrafya olarak zahmetli. İki erkek kardeşimle geldiğim için çok şükür, herhangi bir sıkıntı yaşamadım, öyle bir düşüncem olmadı." şeklinde konuştu.
Hac hazırlıklarında ve kutsal topraklarda karşılaştığı zorlukların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın titiz çalışmaları sayesinde aşıldığını vurguladı. Ancak, tavaf ve say ibadetleri sırasında engelliler için özel alan ayrılmasının daha uygun olacağını ve Kabe'ye doğrudan giriş yapamamanın burukluğunu yaşadığını da belirtti.
KUTSAL TOPRAKLARA KAVUŞTU
Kabe'yi ilk gördüğünde hissettiklerini "O duygu anlatılmaz." sözleriyle ifade eden Demirhan, "Tabii biz farklı bir açıdan gördüğümüz için daha farklı bir duygu oldu. Buraya geldiğimiz zaman ilk önce bu mekanda yapacağımız tüm duaların kabul olmasını niyaz ettik. Ailemize, eşimize, dostumuza, akrabalarımıza ve özellikle son zamanlarda Filistin'e, Doğu Türkistan'a, Çeçenistan'a, Arakan'a, Myanmar'daki Müslüman kardeşlerimize de dualarımızı ettik. Hazreti Peygamber'in izlerini taşıyan bu topraklarda bulunmak tarifsiz bir his. Müthiş bir duygu oluşturuyor burada. Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere sahabe-i güzin, evliyalar, asfiyalar, hepsinin ayak izleri burada. Sanki onlarla beraber tavaf ediyoruz, onlarla beraber say ediyoruz, onlarla beraber namaz kılıyormuş gibi bir hissimiz var. Allah herkese de bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin." diyerek yaşadıklarını anlattı.
BENZER DURUMDA OLANLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
1995 yılından beri SMA hastalığıyla yaşadığını belirten Demirhan, "Elhamdülillah hastalık Allah'tan gelmiş. Tıbbi desteklerimizi, tedavilerimizi alıyoruz. Sağ olsun ailemden büyük destek görüyorum. İki erkek kardeşim var, ailem var. Hiç bu durumu bize negatif yansıtmadılar, yaşatmadılar. Allah cümle hastalara şifa versin." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonundan ve rehberliklerinden son derece memnun kaldığını ifade eden Demirhan, her yerde bulunan mavi yelekli din görevlileri sayesinde hiçbir sorun yaşamadıklarını vurguladı.
Hacca gelmek isteyip de fiziksel engellerinden dolayı çekinenlere seslenen İsa Demirhan, şu mesajı verdi: "Herhangi bir engelinden dolayı buraya gelmekte kaygı duyan hacı adaylarımız varsa hiç endişe etmesinler. Her şekilde gelebilirler. Allah bir şekilde kolaylığını veriyor. Sağ olsun devletimiz de Diyanet İşleri Başkanlığımız da bununla ilgili her sene gittikçe yeni düzenlemeler yapıyor."