Sıfır araca 5.5 Milyon TL'lik dava şoku: Hem fren tutmadı hem hava yastığı açılmadı
Aydın'da bir kişi sıfır kilometre aldığı araçla yaptığı kaza sonucu hava yastıkları açılmayınca tüketici mahkemesine başvurup davacı oldu. Kendisine gizli ayıplı ürün verildiğini iddia eden Fırat Soncul, toplam 5.5 Milyon TL'lik dava açtı.
Aydın’da yaşayan Fırat Soncul, sıfır kilometre olarak satın aldığı aracıyla 16 Nisan 2025’te Aydın-Denizli otoyolunda kaza yaptı. Saatte 110 kilometre hızla seyrederken önündeki aracın ani fren yapmasıyla duramayan Soncul, çarptığı araç sonrası hafif yaralanarak kazayı atlattı. Ancak Soncul asıl şaşkınlığı, araçta bulunan 12 hava yastığının hiçbirinin açılmamasıyla yaşadı.
HEM DURMADI HEM DE HAVA YASTIĞI AÇILMADI
Yaşadığı kazayı anlatan Soncul, "Saatte 110 kilometre hızla gidiyordum. Önümdeki araç tır solluyordu ve aniden frene bastı. Ben de fren yaptım ama araç durmadı ve önümdeki araca çarptım. Böylesine donanımlı bir aracın hem duramaması hem de ciddi bir kaza yaşamamıza rağmen hava yastıkları açılmaması bizi şaşırttı." dedi.
- Aracın kusurlu üretim olduğunu iddia eden Soncul, olayı firmaya anlattıklarını fakat firmanın kusuru kabul etmediği söyledi.
"FİRMA KUSURUNU KABUL ETMEDİ"
Kazayı hafif yaralı olarak atlattıklarını ancak, kısa süre önce satın alırken aracı 12 ayrı hava yastığı var diye aldığını belirterek "Araçta ciddi hasar oluşmasına rağmen hiçbir hava yastığı açılmadı. Her şey ortadayken firma kusurunu kabul etmedi. Ben de hakkımı yasal yollardan aramaya karar verdim" diyerek kendisinin yaşadığı sıkıntıyı başkaları yaşamaması için hukuk mücadelesi başlattığını belirtti.
5 MİLYON 500 BİN LİRALIK DAVA
Soncul avukatı aracılığı ile mahkemeye sunduğu dilekçede, 2 milyon 800 bin TL araç bedeli, 300 bin TL maddi tazminat ve 2 milyon 400 bin TL manevi tazminat olmak üzere toplam 5 milyon 500 bin TL'lik tazminat davası açtığını belirtti.
Diyarbakır'da şoke eden gerçek: Bebeklerin karıştığı 17 yıl sonra ortaya çıktı
Aileyi şoke eden olay: Mezar yeri bir günde değişti! Defnedildikten sonra fark ettiler
Ünlü otomobil markası arabalarını geri çağırıyor! Sebebi herkesi şaşkına çevirdi
-
münzevi 4 saat önce Şikayet Ethava yastığı açılmadığı için araç perte çıkmıyor tabi. Şimdi yaptırıp kazalı arabaya kim binecek. Şark kurnazıBeğen
-
Misafir 5 saat önce Şikayet Etşimdi firma sana karşı dava açsın gör bakalım hata senin kardeşimBeğen
-
velhasıl 5 saat önce Şikayet EtBİLİNÇSİZ yorum yapanlar olmuş AMA Günümüzde kullanılan araçların büyük bir kısmında hava yastığı ve emniyet kemeri birbirinden bağımsız şekilde çalışıyor. Bu yüzden hava yastığının aktif olabilmesi için emniyet kemerinin takılı olması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. YANİ ADAM KANIRTA KANIRTA DAVAYI KAZANIR.Beğen
-
Kim Busi 5 saat önce Şikayet EtSenin neyine 5.5 m lik araç dışkı torbası. Arpayı fazla bulunca semirmişBeğen
-
kamyoncu 6 saat önce Şikayet Etuçan teneke efsanesini duydunmu hiç aha üstünde oturuyorsun üstelik kaza da yapmışsınBeğen Toplam 1 beğeni