Hatalı 50 TL'ye sahip olan yaşadı! 3 hatayı gören binlerce lira kazanıyor

1986 tarihli hatalı basım 50 TL, koleksiyoncuların gözdesi haline geldi. Üzerindeki üç farklı baskı hatası sayesinde nadir bulunan bu banknot, piyasada binlerce liraya alıcı buluyor. Uzmanlar, ve bu tür nadirlikteki koleksiyon parçalarının uzun vadede kazançlı yatırımlar olabileceğine dikkat çekiyor.

Hatalı 50 TL'ye sahip olan yaşadı! 3 hatayı gören binlerce lira kazanıyor
Hatalı 50 TL'ye sahip olan yaşadı! 3 hatayı gören binlerce lira kazanıyor
GİRİŞ 01.10.2025 09:38 GÜNCELLEME 01.10.2025 10:48

Koleksiyon tutkunları arasında hatalı basım paralar son dönemde büyük ilgi görüyor. Bu ilginin en güncel örneklerinden biri de 1986 yılına ait hatalı 50 Lira. Üzerindeki sıra dışı baskı hatalarıyla dikkat çeken bu banknot, koleksiyon piyasasında yüksek fiyatlara alıcı buluyor.

Fazla para ödememek için ACİL ÇEKİN! Elektrik faturasını sinsice şişiriyorFazla para ödememek için ACİL ÇEKİN! Elektrik faturasını sinsice şişiriyor

PARADA 3 AYRI HATAYI GÖREN KAZANCINI KATLIYOR!

Uzmanların dikkat çektiği en önemli özellik, bu 50 Liralık banknotun aynı anda üç farklı baskı hatasını taşıması.

Ay-yıldızın konumu baskı merkezine göre kaymış, Atatürk portresinde ise yüz ve göz bölgesinde "gözyaşı"na benzer bir iz belirgin şekilde görülüyor.

Ayrıca, banknot üzerindeki "50" rakamı, diğer örneklerle karşılaştırıldığında orantısız şekilde büyük basılmış. Bu üç hatanın tek bir parada birleşmesi, onu hem koleksiyoncular hem de yatırımcılar için oldukça özel bir konuma getiriyor.

GÜNCEL DEĞERİ 5.000 TL'Yİ AŞIYOR!

Eskiden yalnızca nominal değeri kadar önemsenen bu tür hatalı paralar, günümüzde koleksiyon piyasasında ciddi rakamlara ulaşıyor. 1986 basımı bu hatalı 50 Lira’nın güncel değeri 5.000 TL’yi aşıyor.

Uzmanlar, bu değer artışının temel nedenini nadirliğe bağlı arz-talep dengesinde görüyor. Piyasada çok az sayıda bulunan bu tür paralar, talep arttıkça hızla değer kazanıyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • sami çelik 36 dakika önce Şikayet Et
    eski yunan paralarındaki netliğe hayranım nasıl bir baskı tekniği
    Cevapla
  • DiYarbakırlı 51 dakika önce Şikayet Et
    ben birtanesini 400 bine sattım.
    Cevapla
  • Doğru Söz 11 dakika önce Şikayet Et
    Atma Diyarbakırlı. Din kardeşiyiz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filipinler'de deprem faciası! Ölü sayısı arttı
Sumud Filosu için 3 kritik senaryo: Eğer İsrail müdahale ederse...