Patates püresi tarifi, nasıl yapılır?

Patates püresi; haşlanmış patateslerin süt, tereyağı ve tuz ile birleştirilerek homojen bir kıvam alana kadar ezilmesiyle yapılan tamamlayıcı bir yemek tarifidir. Patates püresi tarifiyle alakalı detaylı bilgi için yazının devamına göz gezdirebilirsiniz.

Patates püresi tarifi, nasıl yapılır?
Patates püresi tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 21.04.2010 10:21 GÜNCELLEME 12.04.2023 15:29

Patates Püresini et yemeklerinin yanına garnitür ya da diyet yemeği olarak tercih edilen bir yemektir. Haşlanmış patatesin, süt ve tereyağı ile birleştirilmesiyle yapılır. 

Patates püresi, sindirilmesi kolay olan bir yemektir ve midede kalma süresi beş altı dakikadır. Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin yüzde 94′ünü korur. Patatesin sağlık yönünden bir diğer faydası ise bağırsakları, böbrekleri ve kanı arındırmasıdır. Kanın asitliğini azaltır.

Yemeklerin yanına yakışacak en basit patates püresi tarifini sizler için hazırladık. İşte tadı ve lezzetiyle en iyi ana yemek tamamlayıcısı olmaya aday olacak olan patates püresi tarifi...

PATATES PÜRESİ TARİFİ

Patates püresi tarifi

Malzemeler;

  • 6 adet patates,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 bardak süt,
  • Tuz

Patates püresi nasıl yapılır?

  • Patatesleri iyice yıkayınız ve ardından haşlayınız. Patatesleri soğutmadan sıcakken soyup püre makinesinden geçiriniz ya da rendeleyiniz.
  • Tereyağını, tuzu ve sütü koyup ocakta tereyağı eriyinceye dek karıştırınız.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal'dan CHP'li isme sert sözler: 'Gerçekten hiç utanma yok'
Kutsal toprakların ilk yolcuları! Kabile Üsküdar'dan yola çıktı...