İftar menüleri 2023: 22. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menülerimizde bugün; cennet çorbası, Arap tava, patates püresi ve kazandibi tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 22. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 22. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 13.04.2023 11:17 GÜNCELLEME 13.04.2023 11:17

Ramazan ayını yavaş yavaş bitirirken iftar menülerimizin de sonlarına yaklaşıyoruz.

Yirmi ikinci gün iftar menümüzde az malzeme ile bol lezzet sunan bir çorba tarifiyle başlangıç yapıyoruz. Ardından yine yapımı oldukça kısa süren ve tüm lezzetleri içerisinde barındıran bir ana yemek ve klasik ama oldukça lezzetli bir tamamlayıcı ile devam ediyoruz. İftar menümüze son verirken herkes tarafından sevilen ama yapımı zor olduğu düşünülen bir tatlı kapanışı yapıyoruz.

İşte yirmi ikinci gün iftar menümüz…

22. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Cennet çorbası,
  • Arap tava,
  • Patates püresi,
  • Kazandibi tatlısı

CENNET ÇORBASI

Cennet çorbası tarifi

Cennet çorbası, mısır unu ile yapılacak en lezzetli çorbalardan bir tanesidir. Lezzeti ve kıvamıyla hafif bir içim sağlayacak, tüm gün aç kalan midemize ağırlık yapmayacaktır. Bu tarifi denemeyenlerin de mutlaka denemesini tavsiye ediyoruz.

Kremamsı kıvamıyla: Cennet çorbası tarifi

ARAP TAVA

Arap tava tarifi

Köfte harcı ve sebzelerin birleşmesi ve tek tepside kendi suyu ile pişmesiyle yapılan Arap tava, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir ana yemektir. Hem şık davet sofralarına hem de klasik bir iftar menüsüne çok yakışacaktır.

Her sofraya gider: Arap tava tarifi

PATATES PÜRESİ

Patates püresi tarifi

Arap tavanın yanına bir de pirinç pilavı oldu mu aslında tadından yenmez ama sürekli pilav yemekten sıkılanlara alternatif olsun istedik. Mükemmel kıvamı ve lezzeti ile bu patates püresi her yemeğin yanında sizi kurtaracak favori ana yemek tamamlayıcınız olacak!

Birde bunu deneyin: Patates püresi tarifi

KAZANDİBİ TATLISI

Kazandibi tatlısı tarifi

Gelenekselleşmiş sütlü tatlılarımızdan kazandibi ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz. Dışarıda yediğiniz ve lezzeti damağınızda kalan kazandibi tatlılarını unutun. Artık sizin tarifiniz masanızdaki davetlilerin damaklarında kalacak ve hep kazandibi tatlısı yapmanızı isteyecekler.

Daha öncekileri unutun: Kazandibi tatlısı tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!