CHP'li Belediye Başkanı'na hapis şoku!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP'li Belediye Başkanı'na hapis şoku!
CHP'li Belediye Başkanı'na hapis şoku!
GİRİŞ 31.03.2016 13:15 GÜNCELLEME 31.03.2016 13:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “imar kirliliğine neden olmak, taşınmazlarda ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara ilişkin” açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bodrum 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 2015/324 esas numaralı davada "ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara" ilişkin suçlamalarla yargılanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi eski İmar Müdürü Haluk Aytı ve İmar Müdürlüğü personeli Emin Gümüş'ün bugün yapılan duruşmada üzerlerine atılı suçlardan dolayı cezalandırılmalarına karar verildi.

Davanın görülen 6. duruşması sonunda açıklanan kararda; sanıklar Mehmet Kocadon, Haluk Aytı ve Emin Gümüş'ün subüt bulan eylemlerine uyan TCK 257/1 maddesi gereğince suçun işleniş şekli ve özelliği, sanıkların kasıtlarının yoğunluğu, suçun işlenmesiyle ortaya çıkan tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak, takdiren ve teşdiden, ayrı ayrı 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmalarına, ancak sanıkların sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları, cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak, TCK'nın 62. maddesi gereğince sanıkların cezasında takdiren 1/6 indirim yapılmak suretiyle sanıkların ayrı ayrı 1 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Yine kararda "5237 sayılı TCK'nın 53/1a maddesindeki hak ve yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle atılı suçu işleyen sanıklar hakkında aynı kanunun 53/5 maddesi gereğince cezanın infazından sonra başlamak üzere takdiren 1 yıl süre ile bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına, sanıkların adli sicil kaydına yansıyan sabıka kaydı ve bu dosya kapsamı gözetilerek tekrar suç işlemeyecekleri yönünde mahkemenin olumlu kanaati oluşmadığından verilen cezanın TCK'nın 51. maddesince ertelenmesine yer olmadığına, hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verildi" denildi.

Daha önce de benzer davalardan hapis cezası alan ve cezası 5 yıl içerisinde tekrarlanmamak kaydıyla ertelenen Başkan Kocadon'un, hakkında verilen bu karar sonrasında kararı temyiz etmesi bekleniyor .

YORUMLAR 1
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu zat demokrat partiden seçildi yerini bulmuş chpeye geçmiş chpe çok şaşırmadım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar