FETÖ'yü ABD besliyor

FETÖ’nün yasadışı faaliyetlerini soruşturan Avukat Robert Amsterdam, FETÖ'nün her yıl ABD'den 500 milyon dolar aldığını söyledi.

FETÖ'yü ABD besliyor
FETÖ'yü ABD besliyor
GİRİŞ 06.11.2016 08:04 GÜNCELLEME 06.11.2016 08:04
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün yasadışı faaliyetlerini soruşturan Avukat Robert Amsterdam, örgütün 140 ülkedeki 2 bin okulunda üstü örtülü olarak siyasi faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

ABD'DEN HER YIL 500 MİLYON DOLAR

FETÖ'nün uluslararası yasadışı faaliyetlerini soruşturan Amsterdam&Partners hukuk firmasının yöneticisi Avukat Robert Amsterdam, örgütün sadece bu yıl ABD ekonomisinden eğitim amaçlı yarım milyar dolar çektiğini söyledi. Michigan Eyalet Üniversitesi'ndeki bir programa video konferans yöntemiyle katılan Amsterdam, FETÖ kurumlarının, siyasi ilişki ve PR çalışmaları için ciddi para harcadığını ve çok sayıda dinler arası diyalog organizasyonu düzenleyerek bu etkinliklere ABD'li davet ettiğini hatırlattı. Siyasi yapıyla bu kadar içli dışlı olan bir kurumun hükümet fonlarına ihtiyaç duyacağına dikkati çeken Amsterdam, bu nedenle FETÖ'nün ABD'deki okullarına öncelikle baktıklarını dile getirdi.

BÜYÜK SAHTEKARLIK

FETÖ'ye bağlı okulların kendi aralarında birçok usulsüz finansal işlem yaptığını, ortada büyük bir sahtekârlık olduğunu belirten Robert Amsterdam, "Eyalet bütçelerinden aldıkları paraları nereye harcadıklarını tam olarak gösteremiyorlar" ifadesini kullandı. FETÖ'nün ilginç yanının, görünen yapısının altındaki yeraltı örgütlenmesini gizleyebilmesi olduğunu belirten Amsterdam, 15 Temmuz darbe girişiminin bu yapılanmanın açıklayıcı bir örneği olduğunu söyledi. Fetullah Gülen'in ABD'de farklı platformlardaki bağlantıları nedeniyle Türkiye'de yaşanan her sorunun kamuoyuna kat ve kat abartılarak yansıtılmasını sağladığını belirten Amsterdam, FETÖ'nün 140 ülkedeki 2 bin okulu ile üstü örtülü siyasi faaliyetlerde bulunduğunu dile getirdi. Çok sayıda FETÖ mensubunun 15 Temmuz'dan kısa bir süre önce, Pensilvanya'da yaşayan Gülen'i ziyaret ettiğini anlatan Amsterdam, ordudaki mensuplarının Ağustos ayında atılacağını anlayan örgütün erken davranarak darbe girişiminde bulunduğunu vurguladı. Amsterdam, "FETÖ, Türkiye'nin geleceğine ve demokrasisine yönelmiş en büyük tehdittir" ifadesini kullandı.

Star

YORUMLAR 44
  • Adsız 7 yıl önce Şikayet Et
    Milletin aç gözlü dangalaklarını türlü vaadlerle kandırıp perişan ettin. Şimdi kendileri tutuklu, aileleri perişan. Ülkede her şey altüst. Allahın, meleklerin, cinlerin ve müminlerin laneti üzerine olsun, pis sümüklü.
    Cevapla
  • Haydar Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir sebep olmadığı halde 17 sene başka bir ülkede ikamet edip ülkesine dönmeyen kişiye bu alçaklık yeter başka bir haltını araştırmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Melih 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini.Deccal.
    Cevapla
  • muhasebeci 7 yıl önce Şikayet Et
    abd karı çok çünkü abdye katma değeri çok yüksekti hoca rolünü en iyi oynanası takdire şayan varidatı sarfiyatından çok bu ülkenin parası kendi kasalarına akması demekti.bu ne kar.
    Cevapla
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    kanı bozuk
    Cevapla
  • ÇAYCI 7 yıl önce Şikayet Et
    Yada SOYSUZ mu desek ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı