Kilisede öğrencilere Kur'an okuyan kadın papaz

Norveç'in başkenti Oslo'da Noel zamanı kiliseye gelen öğrencilere Hz. İsa ile ilgili Kur'an ayetlerini okuyan kadın papaz, pişman olmadığını söyledi.

Kilisede öğrencilere Kur'an okuyan kadın papaz
Kilisede öğrencilere Kur'an okuyan kadın papaz
GİRİŞ 30.12.2012 16:31 GÜNCELLEME 30.12.2012 16:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Klara Vogl, Ellingsrud Kilisesi'nde küçük öğrencilere Meryem Suresi'nden bazı ayetlerin mealini okuyunca büyük tepki almıştı. Hıristiyan din adamlarından okul velilerine, parti liderlerinden eğitim bakanlığına kadar pek kişi olaya tepki göstermişti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Norveçli papaz, Kur'an'da Hz. İsa'nın doğumunu anlatan ayetlerin oldukça etkileyici ve güzel olduğunu belirtti. Bu kadar yoğun tepki alacağını önceden tahmin etmediğini vurgulayan Vogl, yine de pişman olmadığını ifade etti.

Velilerin, konuyla ilgili önceden bilgilendirilmedikleri yönündeki şikayetlerinde haklılık payı bulunduğunu dile getiren Klara Vogl, "Ama yakın çevremden kilisede Kur'an okumamdan dolayı tebrikler yağdı. Hz. İsa'nın Kur'an'da yer aldığını bilmek iyi bir şey. Bir olan Yaratana inanmak da maddecilikten ve sekülerizmden çok daha üstün bir şeydir.' dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 11 yıl önce Şikayet Et
    aslında biliyorlar!. bu haber bana habeşistan'a hicret eden müslümanlardan cafer b. ebutalib(r.a.) in, habeş kralı necaşi ye meryem suresini okuması hadisesini anımsattı.hz.meryem ve hz.isa hakkındaki kur'an ayetlerini dinleyen necaşi, gözyaşları içerisinde eğilerek eline yerden bir çöp almış ve "ALLAH'a yemin ederim ki, sizin peygamberinize nazil olanlarla, hz. isa'ya inenler arasında şu çöp kadar dahi fark yoktur!.." demişti.
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    ışığa doğru. hanımefendi belki de çoktan ışığa ulaşmıştır (inşALLAH) ama şimdilik açıklamaması ve pozisyonunu koruması gerekiyordur. o şekilde çok sayıda insanın olduğunu duyuyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor