İflasın eşiğindeki Nokia, dünya devine satılıyor

Sosyal medya devi Facebook'un Nokia'yı satın alacağı iddia edildi.

İflasın eşiğindeki Nokia, dünya devine satılıyor
İflasın eşiğindeki Nokia, dünya devine satılıyor
GİRİŞ 05.06.2012 16:03 GÜNCELLEME 05.06.2012 16:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akıllı telefon piyasasının git gide kızıştığı şu günlerde, bir satın alma dedikodusu da Facebook'tan geldi. Mobil pazalarma şirketi Mobile Network Group Genel Müdürü Paul Amsellem'a göre, Facebook yakın zamanda 10 milyar dolar karşılığında Nokia'yı bünyesine katabilir.

Oysa Nokia, önceki yıllar 7 milyar dolara bir yazılım firması alarak, akıllı telefon piyasasında söz sahibi olmak istemişti. Ancak, Apple ve Samsung'un hamlelerine cevap veremedi ve son yıllarda üst üste zarar açıkladı.

10 milyar dolarlık bu teklif, bir zamanların dünya devi Finlandiya markasının resmen battığı anlamına geliyor.

Facebook bu hamlesiyle, iletişim devinin ortaklığı ve uzmanlığından yararlanarak, yeni FacePhone'nunu bir buçuk yıl içinde piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Nokia'nın Microsoft'la olan yakın ilişkisi de Facebook marka bir Windows Phone'un ortaya çıkmasında büyük kolaylık sağlayacak gibi gözüküyor.

Facebook'un olası Nokia hamlesini değerlendiren mobil analiz uzmanı Roger Entner ise satın alma gerçekleşirse, bunun Facebook için "aşırı" olacağını belirtti.

Sosyal ağ devi, halka arz edildikten kısa bir süre sonra, borsada "yanlış bilgilendirildikleri" iddiasıyla hissedarları tarafından dava edilmişti. Dolayısıyla olası bir FacePhone girişimi, şirketin gelirlerini "iyileştirmesi" açısından önemli bir adım olabilir.

En çok tercih edilen akıllı telefon uygulaması olmasına rağmen, gerçek bir Facebook telefonuna kullanıcıların nasıl tepki vereceği ise merak konusu. Entner'a göre bu şüphesiz "Facebook delileri" tarafından olumlu karşılanacak ancak kitlesel düşünüldüğünde istenen sonuçlar elde edilemeyebilir.

Hürriyet-Haber 7

YORUMLAR 4
  • samet demir 11 yıl önce Şikayet Et
    ikisi için de hayırlı. face nasdaq'da işlem gören en değerli şirket, dinamik bir yapısı var. köklü bir şirketi alarak piyasada ileride yer edinmek istiyor, bu sayede riski azaltıyor. nokia, apple ve samsungla girdiği teknoloji savaşını kaybetti, zarar üstüne zarar açıklıyor. facenin satın almasıyla birlikte face dinamizmi nokiayı harekete geçirebilir, kaybettiği teknoloji savaşına, bu dinamizmle birlikte geri dönebilir. her iki taraf için de hayırlı olacaktır. genelde böyle satışlarda satın alınan taraf çekingenlik gösterir, bunda etkili olan ruh hali milliyetçilik, kaybetmişlik duygusu gibi psikolojik faktörler. eğer bir saçmalık olmazsa bu satış gerçekleşir, facenin hesapsız parası var ve nokiayı rahatlıkla satın alabilir. sonucu merakla izleyeceğiz.
    Cevapla
  • yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    yanlış politika. nokia yanlış politika yürüttü. yıllarca yok kapaklı yok polifonik yok 1.2 megapixel kamera diye uyuttu bizi. adama böyle yaparlar işte. apple tık diye çıkarttı koydu i phone ları önümüze. samsung ile apple olmasaydı biz daha kaç megapikselmiş kamerası diye bakıyorduk telefonları. bir zamanlar doğan x, doğan xl, doğan xls, ... doğan xls 1.6 aqc,28 diye aynı kasa tofaşları dayıyolardı önümüze aynı mantık...
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    nokia ve 10 milyar dalga gecmis face nokia ile ya da parasi yok anca 10 bulmus. cunku nokia nin sadece marka degeri bu fiyat eder
    Cevapla
  • Abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    inanak mı acep?. çöken facebook itibarını kurtarmak için borsaya kırpılmış bir göz, uydurulmuş yeni bir yalan haber gibi duruyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri