IŞİD'e katılmak isteyen grup tutuklandı

IŞİD terör örgütüne katılmak için İran’dan Irak’a geçmek isteyen bir grup yakalandı.

IŞİD'e katılmak isteyen grup tutuklandı
IŞİD'e katılmak isteyen grup tutuklandı
GİRİŞ 08.09.2014 21:36 GÜNCELLEME 08.09.2014 21:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran İçişleri Bakanı, İran üzerinden terör örgütü IŞİD'e katılmak için Irak’a geçmeye çalışan Afganistan ve Pakistan uruklu bir grubun yakalandığını bildirdi.

İran devlet radyosunun haberine göre, İran İçişleri Bakanı Abdurreza Rahmani Fazli, “Afganistan ve Pakistan uyruklu bir grup, IŞİD terör örgününe katılmak üzere Irak’a geçiyordu ancak biz bunların geçmesine izin vermeyip gözaltına aldık” dedi.

Birkaç kez İran sınırlarına yaklaşan terörist grupları engellediklerine değinen Fazli, sınır bölgelerde yaşayan vatandaşların, terör örgütlerinin tehditlerine karşı uyanık olduklarını kaydetti.

Fazli, İran güvenlik güçlerinin bu tür olaylara oldukça hakim olduklarını belirterek, "İran topraklarında IŞİD’de katılımın hiç olmadığını ancak bu IŞİD’in propaganda yapmadığı anlamına gelmediğini, siber alemde sürekli reklam yaparak iletişim kurmaya çalıştıklarını" ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın İnsanları Günaha sürükleyen IŞİD,e katılmayı Önümüzdeki yıllarda Mehdi Aleyhisselam gelecek..... ....Ona katılmak için yollara dökülün?..Cenneti kazanırsınız?..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!