%100 oy oranıyla seçilen Schulz'dan küstah sözler

Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olarak gösterilen Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, Türkiye hakkında küstah ifadeler kullandı.

%100 oy oranıyla seçilen Schulz'dan küstah sözler
%100 oy oranıyla seçilen Schulz'dan küstah sözler
GİRİŞ 19.03.2017 19:06 GÜNCELLEME 19.03.2017 19:07
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak federal parlamento seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olarak gösterilen Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, olağanüstü parti kurultayında SPD Genel Başkanı seçildi.

Schulz, kurultayda Türkiye'yle ilgili de açıklamalarda bulundu.

ASILSIZ İDDİALAR! TEK DERTLERİ TÜRKİYE

Delegelere yönelik konuşmasında Türkiye ile ilişkilere de değinen Martin Schulz, Almanya’da yaşayan Türk kökenlilerin ayrıştırılmasını ve kutuplaştırılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Nazi kıyaslamalarına da değinen Schulz, “Aynı şekilde Almanya ve diğer ülkelerin Nazilerle kıyaslanmasını da kabul edemeyiz. Kim insanları birbirine karşı kışkırtmaya çalışırsa, ona ‘dur’ demeliyiz. Bu nedenle Bay Erdoğan’a da açıkça bunun böyle devam edemeyeceğini söylemeliyiz. Kendisine stratejisinin er ya da geç başarısız olacağını belirtmeliyiz. Türkiye on yıllardır olmadığı kadar kutuplaşmış durumda. Bu durumdaki bir ülkede yapılması gereken, insanları yeniden bir araya getirmek, birleştirmektir. Bir cumhurbaşkanının asıl görevi budur, halkını ve insanları birleştirmek. Kendisine ve Ankara’ya göndermemiz gereken mesaj bu olmalıdır” dedi.

Adil ve olgular düzeyinde tartışmadan yana olduklarını kaydeden Schulz, “Ama biz insanların birbirine karşı kışkırtılmasını istemiyoruz. Ne kendi ülkelerinde, ne de bizim ülkemizde” diye konuştu.

YORUMLAR 244
  • laganya 7 yıl önce Şikayet Et
    asıl siz ötekileştiriyorsunuz müslüman ülke diye yaptıklarınıza bakın islamiyete gireriz diye korkunuz .
    Cevapla
  • analiz 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan sen kendi işine bak
    Cevapla
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci çakal HAÇLI Hiristiyanlar KUDURDULAR ..!
    Cevapla
  • Bayrak 7 yıl önce Şikayet Et
    $ile var bu işin içinde. Amerikanin secilmis Başkani Trump seninde elini sıkmayacak,yüzüne bakmayacak bu gidişle.Siz kendi göçmen yasalarinizla ÇELIŞIYORSUNUZ.1 Milyon Suriyeli Mülteci alamanyayi gerçeğe davet ediyor.
    Cevapla
  • remzi 7 yıl önce Şikayet Et
    hala 2002 den önce yaşadıklarını zannediyorlar alooooo uyanın kefereler talimat veremez alırsınız ancak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var