Fransız askerleri PKK'nın yanına yerleşti

Fransa'nın 60 kişilik ilk askeri kafilesi Ayn İsa bölgesine yerleşti.Terör örgütü PKK’ya ait karargah ve araçlara Fransız bayrakları çekildi. Ayn İsa bölgesinde Esed rejiminden kalan 93. Tugay bölgesine yerleşen Fransız askerleri, gün içerisinde teröristlerle birkaç kez devriyeye çıktı.

Fransız askerleri PKK'nın yanına yerleşti
Fransız askerleri PKK'nın yanına yerleşti
GİRİŞ 04.04.2018 09:15 GÜNCELLEME 04.04.2018 09:29
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

ABD'den teröre destek ihalesini devralan Fransa, ilk askeri kafilesini Ayn İsa bölgesine yerleştirdi. Münbiç'ten Tel Abyad'a yaklaşık 60 Fransız asker geldi. Terör örgütü PKK'ya ait karargah ve araçlara da Fransız bayrakları çekildi.

Ayn İsa bölgesinde Esed rejiminden kalan 93. tugay bölgesine yerleşen Fransız askerleri, gün içerisinde terör örgütü mensupları ile birkaç bölgeye devriye gezisi gerçekleştirdi.

SINIR KÖYÜNDE PKK SALDIRISI

 

 

TSK-ÖSO ittifakı ile PKK arasında ara bölge niteliği taşıyan Şuyuh Köyü'ne Fransızların gelmesiyle birlikte ilk PKK tacizi gerçekleşti. Gün içerisinde bazı sivil geçişlere müdahale eden terör örgütü mensupları, işgal altında tuttukları sivilleri canlı kalkan olarak kullanma tehdidinde bulundu. Erbil güzergahından Münbiç, Ayn İsa hattına sevk edilen Fransız askerleri arasında sömürge ülkelerinden getirilen paralı savaşçıların da bulunduğu görüldü.

FRANSIZ DEAŞ'LILARI ÖLDÜRÜN

PKK destekçiliğini açıksa deklare eden Fransa, geçtiğimiz günlerde PKK üst yönetimine verdiği talimatta "Fransa'dan gelen DEAŞ'lıları öldürün. Geri dönmelerine izin vermeyin" dediği ortaya çıktı. NATO ülkelerinin tamamından DEAŞ'a gönderilen teröristlere yönelik, PKK kurmaylarına da aynı talimatın verildiği belirlendi.

Yenişafak

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 107
  • Hudaibia 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kafirleri kahretsin. Amin.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan uyarmıştı.teröristin yanında duran açık hedeftir. Söz konusu Vatansa gerisi teferuattır.
    Cevapla
  • Murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetcik gunde 10 tane temizlik yapsa onlari temizlemek bir haftasini bile almaz mehmetcigimizin. Demek ki ecellerine susamislar.
    Cevapla
  • SSCB CCCP Rusya 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato dan niye çıkmıyorsunuz. Ben dağıldım daha neyden korkuyorsunuz. Ben kendim 10 sene Afganistan da Amerika ile savaştım. Canımı zor kurtardım. Benim kendime hayrım yok.
    Cevapla
  • Cezayir 6 yıl önce Şikayet Et
    Cezayir de Osmanlı toprağıydı. Fransızlar Osmanlı dan Cezayir i alıp 1,5 milyon insan öldürdü. Cezayir Fransa dan soykırım sebebiyle özür istedi ama alamadı. Klavye delikanlıları Padişah Vahdettin ve diğer Osmanlı hanedanı İngilizlere iltica ederken korkunuzdan Kabeyi Suudilere Mescid-i Aksa camiyi yahudilere verdiniz.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    sen Filistini yahudilere teslim eden ingiliz Lorde lawrence of'arabia ???
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'nin Cezayir'de isledigi Soykirimi ingiliz'in düzmece tarihi kitaplarindan referans edinirsen Cezayir'tarihine ingiliz kalirsin ... senin kuyruk acin var bes belli.. Fransiz'misin ingiliz'misin diye sormama gerek yok, Lakin soykirim konusunda Fransa'yi kolayca harciyabilecegini yorumunda kanitladin, sen surnua kurnaz çok sinsi bir Fitnecisin.. enteresan kisilige sahipsin .. kral çiplak kelin göründü.. sen Filistini yahudilere teslim eden ingiliz Lorde lawrence of'arabia ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü