Suudi Arabistan duyurdu! 2019 yılında başlıyor

Suudi Arabistan, 2030 vizyonu çerçevesinde Mekke'yi ve kutsal mekanları (Arafat, Müzdelife, Mina) geliştirme projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını, 2019 yılı içinde projeye başlanacağını duyurdu.

Suudi Arabistan duyurdu! 2019 yılında başlıyor
Suudi Arabistan duyurdu! 2019 yılında başlıyor
GİRİŞ 23.08.2018 21:17 GÜNCELLEME 23.08.2018 21:17
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal bin Abdulaziz, hac mevsiminin sona ermesi münasebetiyle Mina'daki Emirlik konutunda düzenlediği basın toplantısında, 2030 vizyonu çerçevesinde Mekke'yi ve kutsal mekanları geliştirme projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Mekke ve Kutsal Mekanlar Emirlik Heyeti'ne gönderilen projenin onaylanır onaylanmaz uygulama aşamasına geçileceğini ifade eden Prens Halid, 2019 yılı içinde projeye başlanacağını öngördüklerini söyledi.

 

 

Bu yıl hacılara hizmet veren asker ve sivil toplam görevli sayısının 250 bini geçtiğini kaydeden Prens Halid, hac mevsimi süresince 32 bin doktor ve sağlık personelinin görev yaptığını aktardı.

Hacıların Arafat ile Mina arasındaki yolculuklarının tren ve otobüslerle sağlandığını belirten Prens, 360 bin hacının Arafat ile Mina arasında çalışan trenle, kalan hacıların ise 18 bin otobüsle taşındığını kaydetti. 

Hacı sayısının 5 milyona çıkarılması planlanıyor

Prens Halid ayrıca hacla ilgili tüm konularda gelişmiş tekniklerin kullanılacağı akıllı hac projesinin başarılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. 

Mekke Emiri, 2030 vizyonu çerçevesinde hacı sayısının 5 milyona çıkarılmasının planlandığını söyledi. 

Katarlı hacılar

Katarlı hacılar konusuna da değinen Mekke Emiri, ülkesinin kardeş Katarlı hacıları memnuniyetle karşıladığını belirtti. Katar hükümetinin de hacı adaylarının kutsal mekanlara ulaşımı konusunda kolaylık sağlamasını temenni ettiğini kaydeden Prens Halid, kutsal mekanlara gelen Katarlılara hac ibadetini yerine getirmeleri için her türlü kolaylığın sağlandığını aktardı.

Prens Halid son olarak bu yıl İran'dan 86 bin hacı adayının geldiğini ve kendilerine her türlü hizmetin sunulduğunu belirtti.

YORUMLAR 16
  • Sözün Bittiği Yer 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Mekke ve Medinenin yönetim ve hizmetini Osmanlının torunu Türkiye'ye tekrar nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • kıymetlim 5 yıl önce Şikayet Et
    kabe ve kutsal topraklara gerektigi degeri veren osmanli gibi hizmet etmeyi turkiye nasip eyle yarabbi. biz anlayamadik suudlarin kime hizmet ettigini
    Cevapla
  • Denge 5 yıl önce Şikayet Et
    Mekke ve Medine'nin kontrolü vatandaşları Müslüman olan ülkelerin ortak kontrolüne bırakılmalı, ayrıca Hac için ayakbastı parasına da son verilmeli.
    Cevapla
  • xyz 5 yıl önce Şikayet Et
    Her 3-5 senede bir genişletmek için uğraşılacağına kabenin etrafını 40-50 km ye kadar yakınına hiçbir bina inşa etmeyip sadece tavaf için yer yapmayı düşünseler yıkıp yapma derdinden kurtulurlar. nasıl olsa bi gün o da olacak. tavaf haricinde etrakta ne varsa hepsini yıkıp alabildiğine genişletmek lazım bence.
    Cevapla
  • MİLYARLARCA DOLAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani demek istemiş ki ABD ve AB'nin büyük şirketleri 2030 yılına kadar bizden milyarlarca dolar kazanacak. Bu yenilenmeyi yapacak tek bir müslüman ülke şirketi göremezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat