Açıklamalar peş peşe... Baş döndüren trafik

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'da bir araya geldi. Görüşme öncesi ve sonrası iki bakan çok önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 24.08.2018 12:46 GÜNCELLEME 24.08.2018 17:11
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Moskova'da Çavuşoğlu'yla bir araya gelen Lavrov, görüşmenin basına açık kısmındaki konuşmasında "Rusya ve Türkiye'nin gündeminde her zaman istişare edilecek konular var. Ticaret, ekonomi alanındaki ilişkiler, insani işbirliği, askeri-teknik işbirliği son derece yoğun ve aktif bir şekilde gelişiyor" dedi.

Putin'den Trump'ı kızdıracak Türkiye çıkışı!

LAVROV: İKİ ÜLKENİN DİĞER BAKANLARI ARASINDA GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Lavrov'a göre Rusya ve Türkiye'nin diğer bakanları arasında da kısa süre içinde görüşmeler yapılacak. Lavrov, "Diğer bakanlıklar ve kurumlar arasında kısa süre sonra temaslar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Elbette, liderler arasındaki görüşme takvimi de her zaman gündemimizde yer alıyor."

LAVROV: İKİLİ TEMASLAR DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ BİR SEVİYEYE ULAŞTI

Rusya Devlet Duması Vyaçeslav Volodin'in hafta sonu yaptığı Ankara ziyaretini anımsatan ve bugün Çavuşoğlu'yla 2018'deki 6. görüşmelerini yaptıklarını kaydeden Lavrov, iki ülke arasındaki temasların daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştığını vurguladı.

ÇAVUŞOĞLU, PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü. Çavuşoğlu görüşme sonrası verdiği mesajda Rusya ile işbirliğini artırmanın yollarını arayacağız dedi. Gelen son dakika bilgisine göre ise Çavuşoğlu'nun bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

 

ÇAVUŞOĞLU: ERDOĞAN VE PUTİN YAKINDA GÖRÜŞEBİLİR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında yakın zamanda temas ve görüşmeler planlandığını söyleyen Çavuşoğlu, "Şüphesiz dışişleri bakanları olarak bizim işimiz bu tür görüşmelerin hazırlığını yapmak" dedi.

GÖRÜŞME SONRASI ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İkili görüşmeler sonrasında basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğu ve Lavrov, başta İdlib meselesi olmak üzere birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de bir an önce Anayasa Komitesi'nin kurulması gerektiğini vurgulayarak, "İdlib geriye kalan tek çatışmasızlık bölgesi diyebiliriz. Burada 3 milyondan fazla sivil yaşıyor. Diğer bölgelerden koridor açıldığı zaman bazı radikal gruplar İdlib'e gelmiştir. Bu gruplar ılımlı muhalefeti de sivilleri de rahatsız etmektedir. Teröristlerle sivilleri ayırmamız lazım. Diğer taraftan burada askeri çözüm bir felaket olur. 3.5 milyon sivil nereye gidecek? Radikal grupların etkisiz hale getirilmesi hepimiz için önemli. Ancak bu sivillerle teröristleri iyi ayırt etmek lazım. Biz inanıyoruz ki Astana'ya sadık kalacağız. Suriye'nin geleceği için anayasa komisyonu çok önemli. Biz bu çalışmalara katkı sağlayacağız."

Rus bakan ise, "Bugün ilgi odağımız Suriye meselesi oldu. Astana formatı çerçevesinde elde edilen mutabakatların nasıl hayata geçirildiğine değindik. Olabildiğince hızlı bir şekilde anayasa komitesi kurulması hedefine ulaşmaya çalışacağız. Suriyeli mültecilerin evlerine dönmelerini sağlayacağız. Bütün bu süreçler, siyasi çözümün başlatılmasına olumlu zemin sağlayacaktır. İdlib'de birçok sivil var silahlı muhalifler de var. Ama on binlerce militan da var. Bu bölgeyi denetim altına almaya çalışıyorlar. Sağlıklı muhalefeti silahlı muhalefetten ayrıştırma sürecini engellemeye çalışıyorlar. Teröristler, sivil insanları zırh gibi kullanıyor. Oradan Rus güçlerine saldırılar düzenleniyor. Elbette bu ayrıştırmayı yapmak için elimizden geleni yapmamız lazım. Ve riskleri siviller için en aza düşürmemiz gerekiyor."

YORUMLAR 35
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    iki ülke arasına hızlı trende koyalım; vatandaşlarda gitsin gelsinler...
    Cevapla
  • Fırat 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya öfke gösterim derken ruscu iranci olanlar kulllanilmaya kandırılmaya en musait tiplerdir bunları herhangi bir algı operasyonu ile rahatça kullanabilirsiniz amerika tabiki bizim dusmanimiz ama tek dusmanimiz değil cahilce düşmanlık b
    Cevapla
  • Ergün 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk birliği TURAN neden kurulamaz.Neden Rusya'ya yada ABD ye yanaşmaya çalışıyoruz.Neden birleşmesi gereken Tüm Türki devletler birleşmez....yahu kralım şunu da dedem cengiz han gibi dünyaya hükmeden birlik olalım.bakin hem Rusya hem ABD bize yanasacak biz onlara değil....
    Cevapla
  • paris/tr 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ve avrupanin karsisinda rusya ve iran yakinlasmasini desdekliyorum doguda turizm iran ve suudi turistler sayesinde guneyde rus turistler sayesinde canli kaliyor abd ve avrupanin cani cehenneme Tayyip Erdogan in dedigi gibi ( dunya 5 den buyuktur )
    Cevapla
  • Muhammet 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve batı ile dost olmaktansa, Rusya ile kardeş oluruz...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çeçenistan gibi olmayalım Ayıya dikkat , Bizden biri bişi istiyorsa 40 defa düşün 1 sefer karar ver
    Cevapla
  • 23 hıdır 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir müslümanın kafirlerle kardeş olunması düşünülemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek