Putin'den Trump'ı kızdıracak Türkiye çıkışı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İşbirliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda artıyor" dedi.

GİRİŞ 24.08.2018 16:32 GÜNCELLEME 24.08.2018 17:12
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ı ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar peş peşe... Baş döndüren trafik

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Kremlin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in de katıldığı görüşmenin basına açık bölümünde açıklamalarda bulunan Putin, "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor, hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İşbirliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la düzenli olarak buluşuyoruz" dedi.

 

 

SURİYE MESELESİ

Rus lider, iki ülke arasında ekonomik alandaki işbirliğinin giderek daha da derinleştiğine, bölgesel sorunlarla ilişkili hususların çözümü ve Suriye krizi gibi yüksek öneme sahip sorunların çözümü konularındaki işbirliğine de dikkat çekti.

Suriye gibi hassas konularda da Rusya ve Türkiye’nin gösterdiği çabayı öven Putin, "Ayrıca İran, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin de katkılarıyla da ciddi bir şekilde Suriye meselesinin çözümüne yaklaşabildik" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ERDOĞAN, SİZİ TÜRKİYE'DE BALIKÇI RESTORANINA GÖTÜRMEK İSTİYOR

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus lidere selamını ileterek, "Sizleri en yakın zamanda Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Özellikle İstanbul’da birlikte balık yeme konusunda mutabakatınız vardı. Rusya ve Türkiye arasında ilişki, bazılarını kıskandırmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak üçlü zirve konusunda arkadaşlarımızın hazırlıkları sürüyor. İkili ilişkilerimizin yanında bölgesel konulardaki iş birliğimizi güçlendirmek için birlikte çalışmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel barış için de bu çok önemlidir" dedi.

YORUMLAR 53
  • Suriye 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin ve esad amerikaya meydan okuyan yurekli insanlar.
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile avrupada kişibaşi geliri 30.40 bin euro,bunlarin bir savaşta ne usa nede almanya için öleceklerini zannetmiyorum! AMA rusya ve türkiye için bu böyle degil,türkiye 1.dünya harbinde hepsini kaybettigi için ,intikam hirsiyla yaniyor,rusya ise 2. Dünya harbinde 30 milyon insanini yitirdi,birincisi intikam ateşiyle yaniyor,ikincisi ise tekrar edilmemesi için elinden geleni yapiyor.Biz rusyanin 1919 da uzattigi kardeş eline daima sadik kalacagiz ve birlikte korsanlara karşi savaşacagiz,birlikten güç dogar.
    Cevapla
  • mehmmet 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya ya güven olmaz rusya ya karşı türkiye nin elinde korzlar bulunması lazım bunlar kafkasya ukrayna ve orta asya türk devletlerini elimizde tutmalıdır .idlib düşmemeli eğer idlib düşerse zeytin dalı ve fırat kalkanı bölgelerinden de çık derler abd ile bir olur
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin güvenebilecegi bir devlet in,bana adini söyleyebilirmisiniz.
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Tutumuna karsi RUS ya ile iliskiler derinlestirilmeli.civi civiyi söker derler .
    Cevapla
  • Hüsnü 5 yıl önce Şikayet Et
    Çeçenistan sorununu Türkiye ile çözen bir Rusya var.Biz adamları resmen sattık.Burdan doğan bir ilişkimiz var.Tabi birde gaz alışverişi.Onun dışında Türk müteahhitlerin ciddi yatırımları var Rusya da.Bizi sürekli izliyor, dinliyor ve takip ediyorlar.İcimizde Ruslarla çalışan ajan çok dikkatli hamle yaparak bu işten kârlı çıkmak zorundayız.En derin saygılarımla..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı