Kaybolan INTERPOL Başkanı bulundu! İstifa etti

Çin Hükumeti yetkilileri, 1 haftadır kendisinden haber alınamayan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) Başkanı Meng Hongwei’nin yasaları ihlal ettiği iddiasıyla gözaltında olduğunu açıkladı. Interpol, Meng'in görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaybolan INTERPOL Başkanı bulundu! İstifa etti
Kaybolan INTERPOL Başkanı bulundu! İstifa etti
GİRİŞ 07.10.2018 21:52 GÜNCELLEME 08.10.2018 00:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çin hükümeti, 1 haftadır kendisinden haber alınamayan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) Başkanı Meng Hongwei'ye ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. Çin Merkez Disiplin Soruşturması Komisyonu, (CPC) INTERPOL Başkanı ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Bakanı Yardımcısı olan Hongwei'nin soruşturma kapsamında gözaltında olduğunu açıkladı.

CPC yetkilileri, Hongwei'nin yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma altında olduğunu ifade ederken başka bir bilgi paylaşmadı. 

INTERPOL'DEN AÇIKLAMA: İSTİFA ETTİ

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), eylül sonunda kaybolan Başkan Mıng Hongvey'in istifasını sunduğunu ve yeni başkanın 18-21 Kasım'da yapılacak Genel Kurul'da seçileceğini açıkladı.

 

 

Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mıng'ın istifa ettiği belirtildi.

Interpol Genel Sekreterliği adına yapılan açıklamada, "Bugün, 7 Ekim'de, Fransa Lyon'da bulunan Interpol Genel Sekreterliği, Mıng Hongvey'ın Interpol Başkanı olarak istifa kararını derhal işleme konulmak üzere aldı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Interpol kuralları gereği yeni başkan belirleninceye kadar, en yaşlı yürütme kurulu üyesi sıfatıyla Güney Koreli Kim Jong Yang'ın görevi devraldığı ve 18-21 Kasım'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak Genel Kurul'da yeni başkanın seçileceği kaydedildi.

Mıng'ın kayıp olduğu önceki gün duyurulmuş ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

Interpol Başkanı seçilmeden önce Çin Komünist Partisi'nde önemli görevler üstlenen Mıng'in ülkesini ziyaret etmek üzere 29 Eylül'de Fransa'yı terk ettiği ve bu tarihten beri kendisinden haber alınamadığı ifade edilmişti.

Çin Komünist Partisi Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu'ndan bugün yapılan açıklamada ise, Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı da olan Mıng'ın yasaları ihlal ettiği şüphesiyle soruşturmaya alındığı bildirilmişti.

Mıng, Kasım 2016'da Interpol Başkanı seçilmişti.

YORUMLAR 14
  • ilyas kalman 5 yıl önce Şikayet Et
    sacmalık, interpole direktor olan birisi yanı kanun adamı kanunları cıgnemez cok aptalca bır acıklama yapmıs cin
    Cevapla
  • essah 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberden ziyade yorumlar yorum gerektiriyor.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler her yerde etkililer ama bu düzen değişecek. İnşa-Allah.
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    inandirici deyil
    Cevapla
  • Sanki.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın olayı ile Cemal Kaşıkçı olayı bağlantılı sanki.. çünkü ikiside hemen hemen aynı tarihte kayboldular ve galiba Arabistan'da bu adamın (interpol un) toplantısı olacaktı. Belki başka "çünkü" lerde vardır..
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Uff agzım açık kaldı, başarilar dilerim, çok muhteşem bir analiz.
    Cevapla
  • Gaddemit 5 yıl önce Şikayet Et
    sen harcanıyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!