Yerli otomobile hayran kaldılar! Çok konuşulan Tesla detayı...

Türkiye'nin harika bir tören ile tanıtımını yaptığı yerli otomobiller, İngiltere, Avusturya, Yunanistan, İsveç, İsviçre, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa devletlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor... Türkiye'nin tanıtımını yaptığı yerli otomobillerle Tesla'ya meydan okuyacağı ve yapılan yorumlarda yerli otomobilin Türkiye’yi ekonomi devi haline getireceği konuşuluyor.

GİRİŞ 28.12.2019 22:52 GÜNCELLEME 30.12.2019 08:20
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022 yılında üretimine başlanacak yerli otomobilin dün yapılan tanıtımı, Avrupa basınında geniş yankı buldu. 

 

 

Yerli otomobil dünya basınında en çok konuşulanlarda yerini alırken, İngiliz basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tesla’ya meydan okuyacağı ve yapılan yorumlarda yerli otomobilin Türkiye’yi ekonomi devi haline getireceği konuşuluyor. 

Elon Musk'ın tanıtımını yaptığı Tesla 'Model S'in görücüye çıktığı törenden bir görüntü

 

 

Erdoğan'ın Türkiye'yi ekonomik bir dev haline getirmek için mühendislerin yerli bir otomobil üretmesini istediği vurgulanan haberde, tanıtımla Türkiye'nin ilk yerli otomobilini üretme hayalini gerçekleştirmeye yaklaştığı, araçların 2022'de yollarda olacağı vurgulandı.

Ayrıca ilk ön siparişi veren Erdoğan'ın "60 yıllık bir rüyayı gerçekleştirerek tarihi bir güne tanıklık ediyoruz" ve "Halkımızın bu araca sahip olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini biliyorum." ifadeleri paylaşıldı. 

Türkiye'nin tanıtımını yaptığı C-SUV model yerli otomobil

Independent ise "60 yıllık rüya Erdoğan’ın elektrikli arabayı tanıtmasıyla gerçekleşti” dedi. 

AVUSTURYA

Türkiye'nin yerli otomobil adımı, Avusturya'da devlet televizyonu ORF başta olmak üzere ülkenin önde gelen basın kuruluşları tarafından detaylı şekilde haberleştirildi.

Ülkenin en çok satan gazetesi Krone, "Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobil markasını gururla tanıttı" başlığı ile gelişmeleri okuyucularına duyurdu. 

Türkiye'nin tanıtımını yaptığı C-SEDAN model yerli otomobil

Die Presse gazetesinin haberinde de Erdoğan'ın Türkiye'nin ilk yerli elektronik otomobilini tanıttığını ve ilk siparişi verdiği belirtildi. Haberde ayrıca Türkiye'nin otomobil sektöründeki durumu ve "Devrim" tecrübesine de değinildi. 

BELÇİKA

Belçika haber ajansı Belga, "Erdoğan, Türkiye'de geliştirilen ilk elektrikli otomobil prototiplerinin örtülerini kaldırdı" başlığını kullandı.

Otomobiller için 3 milyar avrodan fazla yatırım yapıldığı belirtilen haberde, üretime 2022'de başlanmasının beklendiği kaydedildi. 

Elektrikli otomobillerin birinin SUV diğerinin ise sedan olduğu anımsatılan haberde, "Tarihi bir gün" ifadesi kullanıldı. 

Türkiye'nin tanıtımını yaptığı C-SUV ve C-SEDAN model yerli otomobiller

Haberde, Bursa'da kurulacak fabrikada yılda 175 bin otomobilin üretileceği bilgisi paylaşılarak, otomobillerin Avrupa ve yakın piyasalara ihraç edilmesinin de planlandığı, model adlarının gelecek yıl belirleneceği belirtildi.

Haberde, çeşitli uluslararası firmaların Türkiye'de Avrupa piyasaları için otomobil ürettiğine de dikkat çekildi.

HOLLANDA

Kamu yayın kuruluşu NOS'un, "Türkiye yerli elektrikli 'rüya otomobil'ini sundu" başlıklı haberinde, projenin vergi avantajı gibi büyük devlet desteği ile gerçekleştiği kaydedildi.

RTL kanalının haberinde de "Türkiye otomobil pazarına girdi, Erdoğan iki elektrikli otomobil sundu" başlığı kullanıldı.

Türk hükümetinin yerli otomobil projesine 3,7 milyar dolar destekte bulunduğu belirtilen haberde, projenin Türkiye ekonomisine yılda 50 milyar dolar getirisi olacağı bilgisi yer aldı. 

Türkiye'nin C-SUV model yerli otomobili

İSVEÇ VE NORVEÇ

İsveç haber ajansı TT, abonelerine haberi, ''Türkiye elektrikli otomobillerini basına tanıttı'' başlığıyla duyurdu.

Norveç devlet televizyonu NRK de Erdoğan'ın ''Bugün tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Türkiye 60 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Türkiye sadece yeni teknolojiler için bir pazar değil, aynı zamanda onları geliştiren, üreten ve dünyaya ihraç eden bir ülke de olmuştur.'' ifadelerini ekrana taşıdı. 

Türkiye'nin C-SEDAN model yerli otomobili

YERLİ OTOMOBİL YUNANİSTAN BASININDA

Ta Nea gazetesinin haberinde de projenin 5 Türk şirketinden oluşan konsorsiyum tarafından hayata geçirildiğine dikkat çekildi.

Capital.gr gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni otomobilin direksiyonuna geçerek denediğini yazdı. Haberde otomobilin teknik özelliklerine ayrıntısıyla yer verildi. 

Türkiye'nin C-SEDAN model yerli otomobili

ALMANYA

Berlin merkezli Tagesspiegel gazetesi de "Türkiye milli elektrikli aracına milyarlarca yatırım yapıyor" başlığını kullandı.

Türkiye'nin yerli elektrikli aracıyla piyasayı canlandırmak istediğine vurgu yapılan haberde, Türkiye'nin bu otomobilin geliştirilmesi ve üretimine üç milyar avrodan fazla yatırım yapacağı belirtildi.

Bu projenin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun vadeli hedefi olduğu hatırlatılan haberde, yerli aracın ülkenin büyüyen ekonomik gücünün kanıtı olarak sunulduğu yorumu yapıldı. 

ALMAN DEVİNDEN YERLİ OTOMOBİL SONRASI SON DAKİKA HAMLESİ

Aynı haberde, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in daha önce 2025 yılı olarak açıklanan 1 milyon elektrikli araç üretimi hedefine 2023'de ulaşacağı bilgisine de yer verilmesi dikkati çekti. 

C-SUV model yerli kırmızı otomobilin iç görüntüsü

Die Welt gazetesinin internet sitesinde yer alan görüntülü haberde, Türkiye'nin otomobil üretmek için cazip bir pazar olduğuna işaret edilerek, Volkswagen'in ülkede bir fabrika kurma kararı aldığı fakat bu kararın şu an askıda olduğu anımsatıldı.

Bild gazetesinin haberinde de 1960'lı yıllarda Türkiye'nin kendi markası "Devrim" ile ilk denemesinin başarısız olduğu paylaşıldı. 

C-SUV model yerli kırmızı otomobilin iç görüntüsü

Der Spiegel dergisinin internet sitesindeki haberde de "Türkiye, 2022'den itibaren ilk yerli elektrikli otomobilini üretmek istiyor. Bunun için, gelecek 13 yıl içinde buna 3 milyar avrodan fazla yatırım yapılacak." değerlendirilmesinde bulunuldu.

Focus dergisinin haberinde de Türkiye'nin yerli otomobil rüyasının gerçekleştiğinin altı çizilerek, elektrikli otomobil için aşılması gereken birçok engele rağmen bu konudaki yatırımının muazzam olduğu kaydedildi.  

YERLİ OTOMOBİL İLKLER VE ENLERE İMZA ATACAK

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) açıklamasına göre, Türkiye’nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek Türkiye'nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan TOGG, pazara sunacağı otomobillerin teknik ve donanım özellikleriyle de ilklere ve enlere imza atacak.

Yerli otomobilin tanıtımı bir çok ülkede son dakika ile duyuruldu

Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımının yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının katıldığı 2 bin kişilik bir davetli topluluğuyla gerçekleşti.

DEVLERE MEYDAN OKUYAN ÖZELLİKLE GELİYOR, DÜNYADA İLK KEZ YERLİ OTOMOBİLDE KULLANILACAK

Türkiye’nin otomobili, sadece elektrikli, bağlantılı ve akıllı olmasıyla değil, sahip olacağı yenilikçi ve yıkıcı teknolojiler ile de kullanıcılarının otomobil deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Bu doğrultuda TOGG, dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan “Holografik Asistan” teknolojisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yenilikçi asistan, sıradan bir sanal gösterge panelinin çok ötesinde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacı ile ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak. “Holografik Asistan” teknolojisi günümüzde otomobil içerisinde kullanılmakta olan 2 boyutlu ekran teknolojilerinin yerine ilk kez üç boyutlu görüntüleme ve artırılmış gerçekliği getirerek araç içi deneyimini bir sonraki boyuta taşıyacak.

Bu teknoloji sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan aracın gösterge ekranında verilen bilgileri görmekle kalmayacak, aynı zamanda yol ve çevre hakkında ihtiyacı olabilecek diğer tüm bilgilere ulaşabilecek. Artırılmış gerçeklik ve 3 boyut ile zenginleştirilmiş görüntü sayesinde yol tarifi ve diğer sürücü destek sistemlerini daha kolay bir şekilde kullanarak güvenli, konforlu ve interaktif bir sürüş imkanı bulacak.

TOGG,  bu yıkıcı teknolojinin otomotiv sektöründeki ilk uygulayıcısı olarak kullanıcılarına bu benzersiz sürüş deneyimini sunan ilk mobilite şirketi olmayı hedefliyor.


İLERİ SEVİYE GÜVENLİK

Türkiye’nin otomobili kullanıcıları, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri güvenlik sistemleri ile sürüş güvenliğinden ödün vermeyecek, yolculukların keyfini güvenle sürecek.

Pil grubunun otomobilin platformuna entegre yerleşimi sayesinde burulma direncinde yüzde 30 artış ve yüksek çarpışma dayanımı sağlayacak olan Türkiye’nin otomobili, standart olarak sunacağı 7 adet hava yastığını içeren pasif, hava kanallı ön ve arka fren diskleri ile birlikte kapsamlı aktif güvenlik sistemleri desteğiyle her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak.

Tüm bu güvenlik ögeleri ve ileri sürücü destek sistemleri sayesinde yollara çıkacağı 2022 yılının EuroNCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak.

Türkiye’nin otomobili şehir içi trafik pilotu özelliğini de içeren ileri sürücü destek sistemleri sayesinde “Seviye 2+” otonom sürüş kabiliyetine sahip olacak ve kullanıcılarının trafikteki yükünü hafifletecek.

Otomobil, TOGG mühendisleri tarafından tasarlanan sürekli geliştirilebilir mimari sayesinde “Seviye 3 ve ötesi” otonom sürüş dönüşümüne uygun ve hazır altyapıya sahip olacak. İnternet üzerinden yapılabilecek güncellemeler ile otomobil sürekli olarak en ileri teknoloji ile geliştirilebilecek.

Bir otomobilden daha fazlasını sunan akıllı teknolojiler ile otomobil ev ve iş yerlerinden sonra üçüncü bir yaşam alanı olacak.

Türkiye’nin otomobili bağlantılı altyapısıyla sürekli internetin içinde yerini alacak, internete bağlanabilmek için farklı bir cihaza ihtiyaç duymayacak. Otomobil, tüm akıllı şehir altyapısı, elektrik şebekesi, cihazlar, evler ve binalar ile iletişim halinde olacak ve yaşamın birçok farklı alanında kullanıcısının yerine düşünen bir asistana dönüşecek. İlerleyen yıllarda, özellikle 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte bağlantılı otomobil akıllı yaşamın merkezine yerleşecek ve mobilite ekosistemi içinde doğacak yeni hizmetler kullanıcıların hayatına değer katan ve kolaylaştıran farklı bir mobilite deneyimi yaşatacak.


YORUMLAR 90
  • MalatyaErdalÖzaltun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu 3.5 milyarlık bir yaptırım 100 senelik eksikliği dünya beşinci almaya 35 bin milyar ticari geliri var 3 milyar nere devam pes etmek yok çocuk oyuncak yatırım bu yüz tane değil en az bin tane bunun gibi proje gerek almaya yaklaşmak için devlet güçlü sadece babayiğit lazım 3 milyara benim gibi çocuk oyuncağı diyen ve 35 milyar lik ticari hacım mi hedef gören başarmak basit sadece inanmak gerek devleti ve iş adamları el ele gerek bin tane ilk üç hedef fi 6 nesil savaş uçak motor dahil yerli yolcu uçak motor dahil yerli uzaycilik Ve 997 buna benzer projeler araba ile önünü açıldı ya şimdi ya hiç dünya devi olma zamanı
    Cevapla
  • Tekno 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bir başlangıç yerli ve milli araba bununla yetinen bir millet olmamalıyız yerli ve milli savaş uçağında yapmalıyız bazı ülkelere gebe kalmamalıyız bizi diri tutacak tek şey üretim ve teknolojidir.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duyuyoruz imkan verilince demekki turk milleti yapabiliyormus kullanilan butun teknolojiler tescillenmeli patent hakki alinmali
    Cevapla
  • Ozcan- 4 yıl önce Şikayet Et
    Dereyi gormeden pacayi sivayanlar var hemen alirim diyenler var alt gelir gurubu insanlar alabilecekmi hic sanmiyorum bu kadar cok vergi varki bugun piyasada olsa en az 250 300 arasi
    Cevapla
  • batsın ab . abd 4 yıl önce Şikayet Et
    halk için b segment te bi sedan var ama daha sonra
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    gavurun beş para etmez arabalarına tonla para verdik/veriyoruz. aynı özellikte bu araba bmw veya audi olsa fiyatı 1milyon olur kimsede pahalı demez. 200bin tl normal
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Almana arabalara binene kadar kendi arabamıza binmek doğru olanidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu