Türkiye Lazkiye'de vurdu! Rusya'dan son dakika açıklaması

Son dakika haberi: İdlib'de rejime yönelik operasyonun ne zaman yapılacağı merak edilirken Türkiye, Lazkiye'de rejim güçlerine ağır darbe vurdu. Lazkiye ve Hama’da birçok nokta füzelerle ateş altına alındı. Türkiye'nin kararlı duruşunun ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, " Türkiye ile İdlib konusunda her düzeyde çalışmaya hazırız, buna üst düzey de dahil." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 20.02.2020 03:42 GÜNCELLEME 20.02.2020 18:11
Bu Habere 270 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde rejim güçlerine birçok bölgede darbe vurmaya devam ediyor. Yerel kaynaklardan gelen son bilgilere göre Lazkiye ve Hama’da birçok nokta füzelerle ateş altına alındı. 

 

Rejimin alçak saldırılarının ardından Türkiye, rejim unsurlarının İdlib bölgesinden geri çekilmemesi halinde harekete geçileceği ve rejim unsurlarının görülen her bölgede vurulacağı açıklanmıştı. Suriye'deki yerel kaynaklardan alınan son bilgilere göre operasyon öncesi Lazkiye ve Hama bölgesinde rejim unsurları füzelerle ateş altına alındı.

GÜNCEL19.02.2020Son dakika açıklaması: Türkiye tüm hedefleri vuracak!

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ RUSYA'DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

 

Türkiye'nin rejime yönelik gerçekleştirdiği operasyonların ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Liderlerimiz arasında varılan tüm anlaşmaların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye ile İdlib konusunda her düzeyde çalışmaya hazırız, buna üst düzey de dahil." açıklamasında bulundu.

İDLİB HAREKATI AN MESELESİDİR

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de rejim güçlerinin saldırgan tavırlarının devam etmesi ve Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmemesi durumunda rejime yönelik operasyonun an meselesi olduğunu duyurmuştu. Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde: İdlib’de, rejimin saldırganlığını sona erdirip Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlere giriyoruz. Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde, gerek Rusya’da, gerekse sahada yapılan görüşmelerde şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Her ne kadar görüşmeler devam edecek olsa da masada bizim istediğimiz yerin çok uzağında olunduğu bir gerçektir. Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekâtı artık bir an meselesidir.

 

YORUMLAR 270
  • Antalyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Şam'a bomba yağdırıp bizde diyalogdan yanayız diye açıklama yapalım.
    Cevapla
  • Necan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostumuz nato tam destek arkamizdaymis..
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil esed inşaallah ecelin Türkiye nin eliyle olur
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bızı vurduysa bızde onları vuralım . Kalles komınıstler.
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ordumuzu muzaffer etsin. Allah düşmanı kahrı perişan eylesin. Anladıkları dilden anlatmaya devam. Şimdiye kadar barış icin biz dil döktük artik onlar yalvarsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'