Koronavirüs sebebiyle Kâbe'ye ziyaretler durduruldu

Suudi Arabistan, korona virüs vakalarının artması nedeniyle Kâbe’ye ziyaretleri durdurdu. Suudi yetkililer tedbir için dezenfekte işlemlerinin yapıldığını belirterek çalışmaların ardından Kabe’nin yeniden açılacağını belirtti.

GİRİŞ 05.03.2020 18:54 GÜNCELLEME 05.03.2020 19:34
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’da korona virüs vaka sayısı 5’e yükseldi. Yeni tip korona virüsün (Kovid-19) artması nedeniyle Suudi yetkililer, durumun daha da kötüleşmemesi için hem yurt dışından hem de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Tedbir için Kabe ve Mescid-i Nebevi ziyaretlere kapatıldı, dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

 

 

DEZENFEKTE SONRASI TEKRAR AÇILACAK

 

 

Virüsün yayılmaması için yapılan dezenfekte işlemlerinin ardından Kabe’nin yeniden açılacağı kaydedildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdel-Fattah Mashat, “Suudi Arabistan’daki hükümet korona virüsünün yayılmasıyla misafirlerinin güvenliği ve emniyeti için bu yönde karar aldı” ifadesini kullandı. Mashat, “Umre ibadetini gerçekleştiren vatandaşların ülkelerine sağ salim dönmelerini sağlayacağız. En erken zamanda dönüşlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suudi yetkililer korona virüsün ülkede ve dünyadaki etkilerinin ne kadar süreceği konusunda net bilgileri olmadığı için henüz hac ibadeti ile ilgili açıklamalarda bulunmanın erken olduğunu aktardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 25
  • Ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs ibreti alem ölümler gösterir inşallah belki o zaman bu ümmet uyanır herkes ülkesinin kıymetini bilir caminin cemaatin cuma nın önemi anlaşılır ve haramdan uzak dururlar
    Cevapla
  • Lale 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar zor temizlenirmis (!) Harem-i Şerif. Sembolik bile olsa 10 kişi tavaf etse olmaz mı? Temizlik personelinin bır kısmı bile tavaf edebilir. Bomboş bırakmak nasıl bır mantık?
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Can korkusu
    Cevapla
  • ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bundan sonra hacca umreye gidenler tavaf alanında selfi resim derdine düşmezde kabenin ve peygamberin aziz hatırasina maneviyatina gölge düşürmez ibret alıriz biz müslümanlar kızmayın lakin hirıstiyanların ağlama duvarina kilisesine ne kadar önem verdigi asikar deyilmi affedilmek dileğiyle rabbim bize acı
    Cevapla
  • Vesile ozturtk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru
    Cevapla
  • Mumın 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Peygamberımız s.a.v. Ve mahıyetı surgun edıldıgındede aynı seyler olmustu.
    Cevapla
  • mazlum 4 yıl önce Şikayet Et
    trump olsa bana virus bulaştırdın diye 320 milyar dolar ceza keserdi,gene şanslısın salman,kimse seni suçlamıyor.sen para kazan ümmet ölsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'