Akabe Mescidi nerede? İslamiyet tarihinin temelleri burada atıldı

Akabe Mescidi hemen şeytan taşlama yerinin yanında bulunuyor. Mekke'de İslamiyet tarihinin en önemli noktalarından biri olan mescid herkesin merak ettiği yerlerden biri. Bu yüzden Akabe Mescidi nerede çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte bu mescide dair bütün detaylar ve Akabe Mescidi'nin İslam tarihi üzerindeki etkisi.

Akabe Mescidi nerede? İslamiyet tarihinin temelleri burada atıldı
Akabe Mescidi nerede? İslamiyet tarihinin temelleri burada atıldı
GİRİŞ 01.05.2020 11:33 GÜNCELLEME 01.05.2020 11:33 KAYNAK HABER7

Akabe Mescidi nerede sorusunu Mekke'ye gidecek olan herkes soruyor. Biz de haberimizde bu mescide dair bilgiler verirken İslam tarihi üzerindeki etkisini de gözler önüne serdik. Akabe Mescidi İslam tarihinin en önemli noktalarından biri ve herkesin ilgisini çeken bir yer. Tam olarak şeytan taşlama yerinin yanında bulunuyor. Hacılar burada da mutlaka ibadet ederek Efendimiz'in Medine'den gelen kişilere söylediği sözleri hatırlıyorlar. İşte detaylar...

 

 

AKABE MESCİDİ NEREDE?

Mina'da şeytan taşlama yerinin hemen yanında bulunan Akabe Mescidi çok önemli bir yer. İslam tarihinin önemli olaylarına tanık olmuş. Bugün ise burada Müslümanlar namaz kılarak bu önemli olayları hatırlama fırsatı buluyorlar.

 

 

Mekke İslamiyet’in temellerinin atıldığı ve Müslümanlar için çok önemli bir şehir. Her köşesinde İslam için önemli olaylar yaşanmış.  İslam tarihini yakından ilgilendiren olaylardan biri akabe biatlarının yapıldığı Akabe Mescidi bu yerlerden biri. 

İslam’ın temellerinin atıldığı yer burası. Medine’den gelen altı kişilik grubu İslam’a davet diyor Efendimiz onlar İslam’a gelerek Müslüman oluyorlar.  İkinci sene buluşmak üzere ayrılıyorlar. Buraya bir sene sonra 12 kişi geliyor. Bunlara ikinci akabe biatları deniliyor. Onlar da İslamiyet’i kabul ederek Müslüman oluyorlar. Sonraki sene ise 75 kişi geliyor. İlk geldikleri akşam burada buluşamıyorlar. Müşriklerin onlara zarar vereceğini düşünüyorlar. Bu yüzden ikinci günün akşamı buraya geliyorlar. İçlerinden seçtikleri iki üç kişi Efendimiz ile görüşüyor. Hz. Ali ile Ebubekir onlara gözcülük koruyuculuk ediyor. Böylece ikinci günü akşamı görüşebiliyorlar. Efendimiz onlardan burada o akşam 5 şey istiyor. Onlar şunlar;

1-Allah'a ortak koşmayın

2-Kendisine biat edilmesini

3-Hırsızlık yapmayın

4-Gıybet yapmayın

5-Kız çocuklarını öldürmeyin

Çünkü o dönemde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Bunu engellemek için Efendimiz onlardan bu beş şeyi yapmamaları adına söz istiyor. Bu yüzden bu toplantının yapıldığı yer Akabe Mescidi olarak bugün ziyaret ediliyor. İslam’ın temellerinin atılmasının sebebi de bu.

Hz. Ömer ise o dönemde çok güçlü ve herkesin korktuğu kişi. Helvadan put yaptığını ve acıkınca onu yediğini söylüyor. Bir kız çocuğunu da diri diri gömdüğünü onun acısını yaşadığını ve unutamadığını söylüyor. Böyle bir dönemde İslamiyet herkese yol gösterici ışık vazifesi görüyor. Kurtuluşu İslamiyet’te bulanlar huzura kavuşuyor.

Peygamber Efendimiz burada Medineliler ile tanışıyor ve hicret zamanı geldiğinde Medine’de bu kişiler onu karşılıyor.

Hz. İbrahim'in imtihanını tamamladığı Mina'da şeytan taşlama yeri

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL