Açıköğretim'de okuyanlara kötü haber!

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür net konuştu...

Açıköğretim'de okuyanlara kötü haber!
Açıköğretim'de okuyanlara kötü haber!
GİRİŞ 11.03.2013 19:39 GÜNCELLEME 12.03.2013 13:52
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür bugün yapmış olduğu açıklamada, bu sene dönem başında almış oldukları karardan dönmelerinin söz konusu olmadığını ve kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtti.

Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini hatırlatan Özgür, "Bu nedenle öğrencilerin değerlendirilmesi bağıl sisteme geçmiş oldu. Örgüt eğitimle bu geçişlerin sağlanması adına öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak" dedi.

AÖF'LİLERİN BÜTÜNLEME İSYANI SOSYAL MEDYADA!

Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF Açıköğretim öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.

YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sınavları sadece AÖF'de yok. Bütünleme haklarını geri isteyen AÖF Açıköğretim öğrencileri 'AÖF Bütünleme Sınavı Yardım Kampanyası' başlattı.

YORUMLAR 44
  • SSEVEN 11 yıl önce Şikayet Et
    sabri . AÖF’te, muafiyet ve bütünleme hakkı devam eder mi? Mahkemeden 9.9.2011′den önce AÖF’te bir bölüme kayıt yaptırmış öğrencilerin muafiyet, bütünleme hakkı konusunda biri olumlu, diğer olumsuz iki karar Anadolu Üniversitesi 9 Eylül 2011 tarihinde Açıköğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliğini değiştirdi. Değişiklik sırasında, muafiyet, sınav sistemi, bütünleme gibi çok sayıda uygulama değiştirildi. Bu değişiklik sırasında yönetmeliğe bir geçici hüküm konulmadığından, yeni uygulama eski veya yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilere uygulanmaya başlandı. Peki bu uygulama ne kadar hukuki? Bu konuda çok sayıda dava açıldı. Bu dava sonuçlarından birini bugün yayımladık. Eskişehir İdare Mahkemesinin kararında, yönetmeliğin yayım tarihinden sonra 17/10/2011 tarihinde, AÖF’te bir bölüme kayıt yaptıranın muafiyet hakkından yararlanamayacağı karar verilmiştir.
    Cevapla
  • serkan çetin 11 yıl önce Şikayet Et
    öğrencilere eziyet. 1.si aöf li öğrenciler örgün öğretim okumuyor bir defa örgün öğretimde öğrenciler haftanın 5 günü ders görür ve okulunu bitirmeye çalışırlar. ama aöf öğrencilerinin öyle bir durumu yok o yüzden öğrencilerin biraz daha rahat derslerini verebilmeleri sağlanmalıdır o da olmasa örgün öğretimle eşit bir sistem uygulanması lazım. yav değil eşitlik bütün üniversitelerde bütünleme varken açıköğretim de bütünleme kaldırılıyor. ne biçim bir sistem ne biçim bir adalet anlamış değilim yazık öğrenciler mağdur oluyor bunun önüne geçilmesi lazım
    Cevapla
  • Kağan Muratoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    Paracı oldular.... Bir veya iki dönem fazladan harç ücreti almak için mi yapıyorsunuz... Yazık yazık...
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 11 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır üniversite hocalığı yapmış arkadaş.... bende CERN de çalışıyorum kardeş.... boş vaktimde yazıyorum buraya.... hadi ben biraz daha atom parçalayayım...
    Cevapla
  • mustafa mersin 11 yıl önce Şikayet Et
    Luther cehaletine. İnsanlara cahil diyeceğine önce kendi cehaletinden siyril. Ben 2 senelik örgün egitim gördüm devaminda AÖF' den 4 sene ye tamamladim. Örgün egitimde sınıf gecilmesi AÖF' de sınıf gecilmesinden daha kolay, daha hileli. Bir kere soruyu hazirlayan hocalar zaten soracaklari yerleri bir hoca olarak sana anlatiyorlar (Burada örgünün cok kolay oldugundan filan bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin sadece calisilmadiginda acik ögretimden kimsenin gecemeyeceginden bahsediyorum.) AÖF' de sinavi gecebilmek icin kücük kopyalar hazirlayamiyorsun, hoca calisma kagitları verip o calisma kagitları hazir halde kirtasiyelerde satilmiyor. Birbirinden bir sekilde kopya cekemedigin gibi hocayla arandaki samimiyete göre hocanin hosgörme gibi bir durumuda hocalari hayatinda ilk defa gördüğün icin sifir... Acik ögretimi cok kolay zanneden arkadaslar neden her 4 senede bir fakülteden mezun olup kendileri için güzel bir diploma dolabi yaptirmiyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!