Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi!

Yoğun kar yağışı nedeniyle ülkenin birçok ilinde eğitime ara verildi.

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi!
Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi!
GİRİŞ 06.01.2015 00:25 GÜNCELLEME 06.01.2015 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul, Burdur, Denizli, Kütahya, Kastamonu, Balıkesir, Malatya, Afyonkarahisar, Uşak, Bingöl,Ordu, Tunceli ve Bitlis'te eğitime ara verildi.

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, İstanbul'da anaokulları ile ilk, orta ve liselerde yarın tatil ilan etti.

KÜTAHYA

Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim kapsamındaki öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime 06 Ocak Salı ara verildi.

Öte yandan Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde bulunan tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitimin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının 6 Ocak 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yakıp Sarı, bu durumun 'Acil kar tatili' duyurusu ile kurumlarının internet sitesinden duyurulduğunu dile getirdi.

BURDUR

Burdur'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi. Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi.

DENİZLİ

Denizli'de akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı özellikle kent merkezinde çok etkili oldu. İlk ve orta dereceli okullar yarın (Salı) bir günlük tatil edilirken, kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç ile belediye otobüsleri de yollarda kaldı.

Yolcular mahsur kaldı. İş makinelerinin kar temizleme çalışması yapmasının ardından otobüsler yollarına devam etti. 

TUNCELİ

Tunceli merkez ve ilçelerde, bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Tunceli ve bağlı ilçelerde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri’nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt’te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi’nde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün valilik kararı ile tatil edildi.

Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

BİTLİS

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki  gün ara verildiği bildirildi.

 Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan  yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların salı  ve çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime  ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının  kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir  gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam  edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin  tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar,  Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez  hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç  merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

UŞAK

Uşak Valiliği; soğuk hava ve beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yarın (salı) tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelinde idari izinli olduğu açıklandı.

KASTAMONU

Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden beri devam eden etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

MALATYA

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı.

Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda ilçe ve çevresinde bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’da şiddetli kar yağışı nedeniyle il merkezinde okullar yarın bir gün süreyle tatil edildi. Afyonkarahisar Valiliği tarafında yapılan açıklamada, şehir merkezinde şiddeti giderek artan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Furkan Rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    Muş'tada kar yağıyor ve çok rüzgar "tipi" var.
    Cevapla
  • reiss 9 yıl önce Şikayet Et
    ankaralılarda ole okula gıtsınnn :s
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması